Bankalar ve PTT arefe günü açık mı? Saat kaça kadar açık?

Güncelleme Tarihi:

Bankalar ve PTT arefe günü açık mı Saat kaça kadar açık
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2018 12:45

Her yıl olduğu gibi Kurban Bayramı öncesinde en çok araştırılan konulardan biri de PTT ve bankaların durumu oldu. PTT ve bankalarda gerçekleştirecekleri işlemlerinde aksama yaşamak istemeyen vatandaşlar, bu kurumların çalışma takvimini sorguluyor. Peki, PTT ve bankalar arefe günü açık mı?

Haberin Devamı

Kurban Bayramı tatil takviminin belli olması ardından resmi devlet dairelerinin çalışma günleri ve saat aralıkları merak konusu oldu. Özellikle havale, fatura ödeme veya kargo gibi işlemlerin yapıldığı kurumların arefe günü açık olup olmadığı sorgulanan konular arasında başı çekiyor. Peki, bankalar ve PTT arefe günü açık mı? Saat kaça kadar açık?

20 Ağustos 2018 Pazartesi günü Kurban Bayramı Arifesi olacak ve bayram boyunca kapalı olan resmi kurumların büyük bir bölümü arefe günü öğlene kadar açık olacak. Bankalarda işi olan vatandaşlar saat 12:30’a kadar diledikleri işlemleri gerçekleştirebilecek. 20 Ağustos Pazartesi günü sat 12:30’da kapanacak olan bankalar 27 Ağustos 2018 Pazartesi gününe dek kapalı olacak.

Banklara gibi PTT’ler de Arefe günü öğlen saatlerine kadar işlemlerini gerçekleştirebilecek. Saat 12:30’dan itibaren kapatılan PTT’ler bir sonraki pazartesi gününe kadar işlem yapmayacak.

BAKMADAN GEÇME!