Bankacının örgüt oyunu

Güncelleme Tarihi:

Bankacının örgüt oyunu
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2001 00:00


Kenan İSPİR / İSTANBUL
Haberin Devamı

Boşanabilmek için 25 milyara ihtiyacı olan bankacı, müşterisine DHKP-C imzalı tehdit mektubu yazıp örgüt adına para istedi.

Akbank Alibeyköy Şubesi'nde memur olarak çalışan Şerif Keleş (37), Şişli Etfal Hastanesi'nde hemşire olarak çalışan 12 yıllık eşi Hatice Keleş'le anlaşamadıkları gerekçesiyle boşanma davası açtı. Boşanmaya önce yanaşmayan hemşire Keleş, eşinin ısrar etmesi üzerine, 25 milyar lira tazminat istedi.

Hesapları inceledi, kurbanını seçti

Boşanmak için her şeyi göze alan Şerif Keleş, parayı bulmak için ilginç bir yola başvurdu.

Bankadaki müşteri hesaplarını inceleyen Şerif Keleş, mobilya şirketi sahibi Nükhet Efe Ataman'a tehdit mektubu göndermeye karar verdi. Daktiloda yazıp Ataman'a gönderdiği yasadışı DHKP-C imzalı mektupta, ‘‘Örgütümüzün ihtiyacı olan 25 milyar lirayı en geç 15.03.2001 gününe kadar Akbank Alibeyköy Şubesi'nde Mehmet Yılmaz adına açılmış olan hesaba yatırmanız gerekiyor. Aksi takdirde çocuklarınız ve sizin canınız tehlike altına girecektir. Bizim Türkiye'nin her yanında adamlarımız var. Bu durumu sakın banka yetkililerine bildirmeyin’’ dedi. Ataman, durumu hemen emniyete bildirdi. Yapılan incelemede mektubun yazıldığı daktilonun bankadakilerden biri olduğu saptandı. Mehmet Yılmaz adına açılan hesabın da yine bu daktiloyu kullanan birkaç kişiden biri olan memur Şerif Keleş tarafından açıldığı belirlendi.

Boşanmak için her şeyi yaparım

Gözaltında suçunu itiraf eden Şerif Keleş şu ifadeyi verdi: ‘‘Eşim boşanmak için benden 25 milyar lira isteyince çaresiz olarak bu yola başvurdum. Mektubu bankadaki daktiloda yazıp posta yoluyla Nükhet Hanım'a yolladım. Sonra pişman oldum ancak iş işten geçmişti. O kadından boşanmak için her şeyi yaparım’’ dedi. Adliyeye sevk edilen bankacı tutuklanarak cezaevine konuldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!