'Bank Asya'yı annem istedi'

Güncelleme Tarihi:

Bank Asyayı annem istedi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2016 21:22

FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Dışişleri Bakanlığı döneminde özel kalem müdürü ve danışmanı eski Büyükelçi Gürcan Balık ifadesinde, Bank Asya’da 17-25 Aralık süreci sonrasında hesap açtırmasını, ‘hasta annesinin istediğini’ öne sürdü.

Haberin Devamı

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün başdanışmanlığını da yapan Balık, cemaatin ortaokulunda okuduğunu söyledi ancak bu yapıyla ilişkisi olduğu iddiaları reddetti. FETÖ soruşturması çerçevesinde tutuklanan Balık, Milliyet Gazetesi’nden Tolga Şardan’ın haberine göre ifadesinde özetle şöyle dedi:

Bank Asya’da rahmetli annemin ısrarı üzerine 2014’te hesap açtım. Annem o dönem kanser hastasıydı. Hastalığın da etkisiyle annemi kıramadım. Bu nedenle adıma hesap açtım. Annemin Bank Asya’da o dönem için neden adıma hesap açtırmasını istediği konusunda bilgi sahibi değilim, anneme de sormadım. Annem o dönem çok ağır hasta olduğundan isteklerinin kıramıyordum. İş Bankası’nda biriktirdiğim parayı hatırladığım kadarıyla 15 Bin Euro ve 3-5 bin liraydı, Bank Asya’ya gönderdim. Annem vefat etikten sonra 2014’de bu parayı çektim.

Haberin Devamı

Hamdi Akın İpek’i tanırım. Annesi Melek İpek 2011’de 600 kişilik bir grubu Umre’ye götürmek istemiş, Umre vizesi alamamışlar. Konu bakanlığa intikal etti. Bakanlıklar arası görüşme yapıldı ve vize sorunu çözüldü. Melek İpek’le böyle tanıştım. Akın İpek’le de onun oğlu olduğu için tanıştım. Marmaris’teki Angels Oteli’nin Koza Holding’e ait olduğunu biliyorum. Bu otellerde 3-5 kez kaldığımı hatırlıyorum. Ücretini kredi kartımla ben ödedim. Geçen yıl da Tuncay Babalı ile birlikte gittik. Dışişleri Bakanlığı’nda yurtdışında büyükelçi, yurtdışında meslek memuru, bakanlıkta meslek memuru, meslek memurlarına abilik yapan FETÖ/PDY yöneticileri ve üyelerini bilmiyorum. Dışişleri imamı olan Kerim kod adlı kişiyi bilmiyorum. Emsallerime göre biraz erken büyükelçi oldum. Ancak bunun nedeni özel müşavir olarak atandığım için bu görevin bakanlıktaki karşılığının elçi/genel müdür yardımcısı olmasıdır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!