Bandırma’da sel demiryoluna zarar verdi

Güncelleme Tarihi:

Bandırma’da sel demiryoluna zarar verdi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2009 16:32

BALIKESİR’in Bandırma İlçesi’nde dün şiddetli yağış ve selden demiryolu da zarar gördü. İzmir’e gidecek yolcular iki günden beri otobüslerle Balıkesir’e taşınıyor.

Sel suları beyaz et sektörünün merkezi konumundaki Bandırma’da 50 bin tavuğun telef olmasına, 750 bin yumurtanın ise tüketilemez hale gelmesine yol açtı.

Bandırma’ya 8 kilometre uzaktaki Doğruca köyü yakınlarından geçen demiryolunun yer yer bozulması nedeniyle 2 günden beri Bandırma-İzmir-Bandırma karşılıklı tren seferleri yapılamıyor. Onarım çalışmalarının devam etmesi nedeniyle Balıkesir, Akhisar, Manisa ve İzmir’e gidecek olan tren yolcuları Bandırma’dan otobüslerle Balıkesir’e götürülüyor ve oradan da aktarma yapılarak trene binmeleri sağlanıyor.

TCDD yetkilileri, onarımın iki gün içinde tamamlanarak demiryolunun yeniden ulaşıma açılacağını belirttiler.

50 BİN TAVUK TELEF OLDU

Bu arada, şiddetli yağış ve sel nedeniyle taşan Eğridere çevresinde bulunan tavuk çiftliklerindeki 50 bin tavuğun sel sularına kapılarak telef olurken, 750 bin yumurta da zarar görerek tüketilemez hale geldi. Bandırma Yumurta Üreticileri Birliği Başkanı Sedat Paçalı, birlik bünyesindeki üyelerinin zararlarını tespit etmeye çalıştıklarını söyledi. Bandırma’nın Doğruca Köyünde bulunan Can Tavukçuluk Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Can, da 20 bin tavuğun telef olduğunu ve milyonlarca liralık maddi hasarın meydana geldiğini belirtti.

SEL SULARIN TAŞIDIKLARI İDO İSKELESİNDE

Bandırma’da 2 gün süren ve metrekareye 185 kilo yağmurun düşmesi sonucu meydana gelen sel suları çok sayıda atığı da denize sürükledi.

Denize sürüklenen ve içinde çok sayıda pet, cam ve teneke şişeler ile tahta ve odun parçalar rüzgarın da etkisiyle feribotun yanaşacağı iskele çevresinde yığılınca, İDO yetkilileri denizi atıklardan temizlediler.
İDO Bandırma Terminal Müdürü Ekrem Çalık feribotun yanaşması sırasında atıkların tehlikeli olacağını için özellikle büyük odun ve tahta parçalarını denizden topladıklarını söyledi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!