Bana Van Damme cezası verin

Güncelleme Tarihi:

Bana Van Damme cezası verin
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2000 00:00

Haberin Devamı

ALKOLLÜ araç kulandığı için ehliyetine polis tarafından 3 ay el konulan avukat Senih Özay, Bölge İdare Mahkemesi'ne dava açarak bu yetkinin polisten alınmasını istedi. Özay, Amerika'da ünlü aktör Jean- Claude Van Damme'a alkollü araç kullandığı için verilen 3 ay alkolle mücadele programına katılma cezasının kendisine de uygulanmasını istedi.

İzmir Barosu avukatlarından Özay, 31 Mayıs tarihinde alkollü araç kullanırken yakalanınca ehliyeti polis tarafından 3 ay süreyle alındı. Özay, ehliyeti polisin değil hakimin alması gerektiğini belirterek, 6'ncı Sulh Ceza Mahkemesi'ne itiraz davası açtı. Hakim Güngör Topbaş, yeni düzenlemeye göre ehliyetlerin polis tarafından alındığını belirtip davayı reddetti. Pes etmeyen Özay, yasanın Anayasa Mahkamesi'nce iptali amacıyla İdare Mahkeme'ye başvurdu. İdare Mahkeme, Sulh Ceza Mahkemesi'ndeki dosya ve belgelerin gelmesine karar verip davayı erteledi.

POLİS EHLİYET ALAMAZ

Düzenlemenin vatandaşa karşı yapılan büyük haksızlık olduğunu savunan Senih Özay, ‘‘Hakimler kapılarında yığılma olmasını istemedi. Bu yüzden yasayı çıkartıp ehliyet alma yetkisini polise verdi. Suçluyum. Bunu da biliyorum. Ehliyeti bir tek hakim alır, polis değil. Polis teşkilatı yargıç yerine geçti. Bunun iptali için sonuna kadar mücadele edeceğim’’ dedi.

Senih Özay, bu arada ilginç bir teklifte de bulundu. Özay, 1 yıl önce Amerika'da alkollü araç kulanan ve polis tarafından yakalanan Belçika asıllı ünlü aktör Jean- Claude Van Damme'a verilen ‘‘Üç ay boyunca alkolle mücadele programına katılma’’ cezasının kendisine de uygulanmasını istedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!