Balyozcu kaybetti

Güncelleme Tarihi:

Balyozcu kaybetti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2015 23:41

Yargıtay'da, nisan ayından bu yana devam eden 15’inci ve 12’nci Ceza Daireleri ile iki haftadır devam eden 9’uncu Ceza Dairesi başkanlığı seçimleri tamamlandı. Balyoz Davası’nda ilk yargılama sonrası verilen mahkûmiyet kararlarını onayan Yargıtay 9’uncu Ceza Dairesi’nin Başkanı Ekrem Ertuğrul seçimi kaybetti. 

Haberin Devamı

Yargıtay’da 15’inci Ceza Dairesi Başkanı Haydar Erol’un, 12’nci Ceza Dairesi Başkanı Ayşe Doğan’ın, 8’inci Ceza Dairesi Başkanı Sedat Bakıcı’nın ve Yargıtay 9’uncu Ceza Dairesi Başkanı Ekrem Ertuğrul’un görev sürelerinin dolması nedeniyle seçim yapıldı.


YENİ BAŞKAN BURHAN KARALOĞLU

Yargıtay Büyük Genel Kurulu’nca önceki gün yapılan seçimde, 9’uncu Ceza Dairesi Başkanlığı’na aynı Daire Üyesi Burhan Karaloğlu, 12’nci Ceza Dairesi Başkanlığı’na aynı Daire Üyesi Ahmet Er, 15’inci Ceza Dairesi Başkanlığı’na ise 12’nci Ceza Daire Üyesi Mehmet Berber seçildi. Görev süresi dolan başkanların da yeniden aday olduğu 12’nci ve 15’inci Ceza Dairesi başkanlıkları seçimleri, nisan ayından bu yana devam ediyordu. Yaklaşık 170 turun yapıldığı seçimlerden sonuç alınamamıştı. 15’inci Ceza Dairesi başkanlık seçimi 12 Kasım’da, 12’nci Ceza Dairesi başkanlık seçimi ise önceki gün tamamlandı. Ayşe Doğan’ın, adli yıl açılış tören programının konuşulduğu ve ilk kez Türkiye Barolar Birliği Başkanı’nın konuşmasının programa alınıp alınmayacağının tartışıldığı Başkanlar Kurulu toplantısında, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasının uygun olmayacağını söylediği de yargı kulislerine yansımıştı.

Haberin Devamı


YARGITAY 8. DAİREDE SEÇİMLERİ SÜRÜYOR

Yine nisan ayında başlayan ve yaklaşık 170 turun tamamlandığı 8. Ceza Dairesi Başkanlığı seçimi ise devam ediyor. Seçimde başkanlık için mevcut başkan Sedat Bakıcı ile üyeler Haydar Metiner ve Halil Akdağ yarışıyor. 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!