Balonla dünya turuna yine Libya engeline takıldı

Güncelleme Tarihi:

Balonla dünya turuna yine Libya engeline takıldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 1998 00:00

Haberin Devamı

Libya, balonla dünya turuna çıkan ABD'li milyarder Steve Fossett'in toprakları üzerinde uçmasına izin vermeyeceği bildirildi. Trablusgarp Havaalanı'ndaki bir sivil havacılık yetkilisi, Reuters'e yaptığı açıklamada, Fossett'in Libya üzerinde uçma talebinin kabul edilmediğini söyledi.

Ünlü bilimkurgu yazarı Jules verne'nin ‘‘80 Günde Devrialem’’ romanındaki gibi, balonla 15 günde dünyayı dolaşma rüyası, yine Libya engeline takıldı. Libya, geçen ocak ayında da Steve Fossett'e izin vermekte gecikmiş ve balonun yolunu değiştirmesine, zaman ve yakıt kaybetmesine neden olmuştu. Fossett, bu yüzden Pasifik Okyanusu'nu geçememişti.

Dünyayı balonla dolaşmak üzere ABD'den havalanan Chicagolu serüvenci milyoner Steve Fossett, yolculuğunun ikinci gününde, Londra'nın 320 kilometre batısına ulaştı. Saatte 240 kilometre süratle ve 9 bin metre yükseklikten uçan balon, normal güzergahta beklenen kötü hava şartları nedeniyle, tekrar Libya üzerinden geçmek zorunda kaldı, ama yetkililer izin vermediler.

RAKİPLER TAKİPTE

Daha önceki 3 girişimi başarısız olan Fossett, bu kez dünya turunu tamamlamaya kararlı. Ama kendisini yolda yakalayacaklarını ileri süren iki baloncunun da salı günü hareket edecekleri açıklandı. Steve Fossett ile balon turunda yarış içinde olacaklarını belirten California'lı Dick Rutan ve yardımcısı Dave Melton, salı günü öğleden sonra New Mexico eyaletinin Albuquerque kentinden havalanacaklarını açıkladılar. İkili, Fosset'e Çin üzerinde yetişmeyi umuyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!