Balıkesir'de göçük:1 ölü, 14 işçi mahsur

Güncelleme Tarihi:

Balıkesirde göçük:1 ölü, 14 işçi mahsur
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2006 22:33

Balıkesir'in Dursunbey ilçesine bağlı Odaköy'de bir kömür ocağında göçük oldu. Patlamada göçük altında kalan bir kişi öldü, 14 kişiye ise ulaşılmaya çalışılıyor.

Haberin Devamı

Patlama ardından oluşan göçük nedeniyle toprak altında kalan işçilerden 1'inin cesedi çıkarıldı. Toprak altından yaralı olarak kurtarılan 6 kişinin de hastanede tedavi altına alındığı bildirildi.

İlçeye 35 kilometre uzaklıktaki Odaköy'de, Şentaş Madencilik'e ait maden ocağında meydana gelen göçükte, kimliği henüz belirlenemeyin 1 kişinin cesedine ulaşıldı.

Göçükten yaralı olarak kurtarılan Mustafa Aydın, Nuri Kahraman, Necati Düzenli, İsmail Açık, İbrahim Demirbaş ve Ramazan Mete ise Dursunbey Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı.

Balıkesir'in yanı sıra, Tunçbilek Kömür İşletmeleri'nden gelen arama kurtarma ekipleri çalışmalarını sürdürürken, 14 kişiden haber alınamadığı bildiriliyor.

Maden ocağının sahibi de olan Balıkesir Ticaret Odası Meclis Başkanı Erhan Otaköylü, yerin 150 metre altında bir patlama olduğunu ve ardından göçük meydana geldiğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!