Balıkesir'de bir inek üçüz yavruladı

Güncelleme Tarihi:

Balıkesirde bir inek üçüz yavruladı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2016 12:06

Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde bir çiftçinin Holstein cinsi ineği üçüz doğurdu. Veterinerler, üçüz buzağı doğumunun 100 binde bir görüldüğünü ifade etti.

Haberin Devamı

İlçenin kırsaldaki yerleşim birimlerinden Cüneyt Mahallesi'nde, 59 yaşındaki çiftçi Mehmet Karaman'ın "Karakız" adını verdiği ineği bir batında ikisi erkek, biri dişi olmak üzere üçüz yavruladı. Çiftçi ve eşi Ayşe Karaman, üçüz doğuma hem şaşırdı hem de sevindi.

Balıkesirde bir inek üçüz yavruladı


Mehmet Karaman, üçüz buzağı veren ineğini 6 yıl önce Sındırgı Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının bir projesi kapsamında aldığını söyledi. O dönem ilk iki senesi ödemesiz 6 yıl vadeli koşullarda kampanya yapıldığını belirten Karaman, "Her köye iki damızlık inek kampanyasına ben de başvurdum. Durumumuza baktılar, inekleri besleyebileceğimize kanaat getirdiler ve teslim ettiler. Sağ olsunlar. O günden beri sütünden, yavrularından faydalandık. Karakız 6'ncıda üçüz doğurdu, çok mutlu olduk. Vakıftan, yardımcı olanlardan, emeği geçen herkesten Allah razı olsun" diye konuştu.

Veteriner Hekim Samet Akmeşe, üçüz buzağı doğumunun 100 binde bir görüldüğünü ifade etti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!