Balıkçılar bu gece ‘Vira Bismillah' diyecek

Güncelleme Tarihi:

Balıkçılar bu gece ‘Vira Bismillah diyecek
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2008 15:51

BALIK sezonu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Su Ürünleri Hali'nde törenle açıldı. Törene Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım da katıldı.

Balıkçılar bu gece yarısından itibaren ‘Vira Bismillah’ diyerek denize açılacak. İstanbul Su Ürünleri Hali'ndeki törene Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım katılarak sembolik sezon açılışını yaparken mehteran takımı konser verdi.

Bu geceyarısından itibaren avlanmak için hazırlıklarını tamamlayan balıkçılara seslenen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırm, av sezonunun bu yıl Ramazan ayına rastladığını hatırlatırken, “Bu sene iki bereketi birden yaşıyoruz. Ramazan bolluk ve bereketin yaşandığı bir ay. İnşallah balığın da bol olduğu bir ay olur” dedi.

İstanbul Su Ürünleri Komisyoncuları Derneği Başkanı Mahmut Uçan ile İstanbul Balık Müstahsilleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Menekşe de yaptıkları konuşmalarda balıkçıların sorunlarına çözüm bulunmasını istedi. Konuşmaların ardından Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım tarafından dualar eşliğinde kurdele kesimi yapıldı. Bakan Yıldırım, balıkçılarla beraber ‘İlhan Yılmaz 1' isimli tekneye binerek sembolik olarak denize açıldı. Hazırlıklarını tamamlayan balıkçılar da yeni sezondan oldukça umutlu olduklarını anlattı. Balıkçılar, son kontrolleri yaparak teknelerini gece yarısı açılacakları ava hazırladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!