Balık avı yasağı bu gece bitiyor

Güncelleme Tarihi:

Balık avı yasağı bu gece bitiyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2010 12:16

YAKLAŞIK 4 ay süren balık avı yasağının kalkmasının ardından bu gece ‘Vira bismillah’ diyerek denize açılacak balıkçılar, yeni sezondan umutlu olduklarını söyledi.

Yasağa uyduklarını belirten balıkçılar, “Sabrımızın semeresini görmeye gidiyoruz, Akdeniz balık kaynıyor” dedi.

Balık avı yasağı bu gece sona eriyor. Et fiyatlarında beklediği ucuzluğa ulaşamayan vatandaşın da umutla beklediği balık sezonu saat 24.00’de başlıyor.

Antalya Balık Komisyoncuları Derneği Başkanı Tayfun Bulu, önümüzdeki 3 ay boyunca vatandaşa çok ucuz balık yedirmek için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini söyledi. Bulu, "Son zamanlarda bilinçli avlanma ile üst seviyelere yaklaştı. Biz Antalyalı balıkçılar olarak 4 aylık avlanma yasağını delmedik. Balık yumurtladı, büyüdü, avlandı ve yakalanma aşamasına geldi. Bu sezon bol balık olacağının belirtilerini alıyoruz” diye konuştu.

S.S. Yeniliman Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Cavit Tankuş ise Antalya bölgesinde yalnız Antalyalı balıkçıların denize açılmadığını İskenderun, Mersin, Adana ve İzmir’den de gırgırların geldiğini söyledi. Tankuş, “Bölgemizin 643 kilometre sahil sahası var. Ancak derinlik çok fazla olduğu için bir çok yer avlanmaya müsait değil. Ancak yine de sardalya, kolyoz, kupez, palamut, kuzu, istavrit, barbun, mercan, grida, mezgite vatandaşı doyurmayı amaçlıyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!