Baldıza ölüm cezası

Güncelleme Tarihi:

Baldıza ölüm cezası
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2001 00:00

Haberin Devamı

BOŞANMAK isteyen eşini fikrinden vazgeçiremeyen Muhammet Ali Çalışkan, evliliklerini yıktığını düşündüğü baldızı Gülden Karataş’ı kaçırıp öldürdü ve cesedini Çerkezköy’de dereye attı.

Olay, 21 Aralık 2000 günü meydana geldi. Muhammet Ali Çalışkan ile arkadaşları Mustafa Yelyudan, Osman Özkaya ve Ahmet Özdemir'le birlikte, baldızı Gülden Karataş'ı, Rami Kışla Caddesi Uluyol Sokak İşkent Sanayi sitesi G. Blok Numara 175'teki işyerinin önünden, yüzüne bayıltıcı sprey sıkarak kaçırdılar. Muhammet Ali Çalışkan ve 3 arkadaşı, TEM Yolu Çerkezköy mevkiinde otomobilden indirdikleri Gülden Karataş'ı, Gazi Süleymanpaşa Viyadüğü'nün altına götürdüler. Silahını çeken Muhammet Ali Çalışkan, baldızı Gülden Karataş'ı ensesinden vurarak öldürdü ve cesedini dereye yuvarladı. Evine gitmeyen Gülden Karataş’ın bulunamaması üzerine polis, Muhammet Ali Çalışkan'ı, Kartal Soğanlık'taki evinde gözaltına aldı. Önce baldızı Gülden Karataş'ın nerede olduğunu bilmediğini ifade eden Muhammet Ali Çalışkan, daha sonra onu kaçırdığını ve öldürdüğünü itiraf etti. Çerkezköy'e götürülen 30 yaşındaki Çalışkan, baldızı Gülden Karataş'ın cesedinin yerini polise gösterdi.

Eşime gözdağı verdim

Cinayeti nasıl işlediğini soğukkanlılıkla anlatan Muhammet Ali Çalışkan, baldızı Gülden'in, eşi Emine'yle kendisini boşamaya çalıştığını belirterek, ‘‘Daha önce iki kez buluşup görüştük. Kendisini uyardım ve 'Aramıza girme' dedim. Ama beni dinlemedi. Öldürmekten başka çarem kalmadı. Onu öldürerek, eşime gözdağı vermek istedim’’ dedi.

Gülden Karataş’ın cenazesi, Çerkezköy SSK Hastanesi’nde yapılan otopsiden sonra, toprağa verilmek üzere memleketi Trabzon’a gönderildi. Polis, olayda Muhammet Ali Çalışkan'a yardım ettikleri ileri sürülen Mustafa Yelyudan, Osman Özkaya ve Ahmet Özdemir'i de yakaladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!