Balbay ve Özkan'dan meslektaşlarına teşekkür

Güncelleme Tarihi:

Balbay ve Özkandan meslektaşlarına teşekkür
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2010 12:06

İkinci Ergenekon davasının tutuklu sanığı Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay ile Yeni Parti Genel Başkanı Gazeteci Tuncay Özkan, kendilerine destek vermek amacıyla Pazartesi günü yapılan oturuma katılan Basın Konseyi Başkanı Oktay Ekşi, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atilla Sertel’e yazılı açıklamalarıyla teşekkür ettiler.

Haberin Devamı

Tuncay Özkan’ın avukatı Ahmet Çörtoğlu aracılığı ile basın mensuplarına verilen yazılı açıklamada Tuncay Özkan İle Mustafa Balbay medyada yer alan haberlerin çoğunun devam etmekte olan davanın gerçekleri ile örtüşmediğini öne sürerek, "Dava ile ilgili görüş ve düşünce üreten meslektaşlarımızı duruşmaları yerinde izlemeye davet ediyoruz. Meslek kuruluşlarımızın temsilcilerinin duruşmaya gelmesini bu bağlamda çok önemsiyoruz" dedi.

Açıklamanın devamında ise şunlara yer verildi:
"Basın Konseyi Başkanı Oktay Ekşi, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atilla Sertel, 15 Şubat 2010’da Silivri’ye gelerek Ergenekon davasını izlemişler ve çok önemli bir dayanışma örneği sergilemişlerdir. Kendilerine ve beraberindeki heyete teşekkür ediyoruz. Tutukluluğu yıllanmış olan bizler yargılanmayı istiyoruz. Bunun hukuki zemininin bu üç koşul olduğunu düşünüyoruz. Hızlı yargılama, adil yargılama, tutuksuz yargılama... Meslektaşlarımız duruşmaları izlediğinde çağdaş hukukun temelini oluşturan bu koşulların ne ölçüde yerine getirildiğini çok iyi görecektir."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!