Balalayka’nın tersi oldu

Güncelleme Tarihi:

Balalayka’nın tersi oldu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2012 15:07

İstanbul'da vefat eden Osman Yılmaz'ın cenazesi, Borçka'ya bağlı Maral köyüne, yolu kardan kapalı olduğu için Gürcistan üzerinden götürüldü. Bu yolculuk akıllara 2000 yapımı Balalayka filmini getirdi. Başrolleri Kemal Sunal, Cem Davran ve Yekaterina Rednikova'nın paylacağı Balalayka filminin çekimleri için Trabzon’a hareket eden uçakta usta oyuncu Kemal Sunal, kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Sunal’ın yerine kadroya Uğur Yücel’in dahil olmasıyla çekimlerine başlanan film; babalarının vasiyeti üzerine bir araya gelen üç erkek kardeşin, babalarının cenazesini Batum’dan İstanbul’a getirmek üzere çıktıkları yolculukta başlarından geçenler anlatılıyor.

İstanbul'da yaşayan ve bir süredir hastanede tedavi gören Artvinli 70 yaşındaki Osman Yılmaz, vefat edince, ailesi cenazesini Borçka'ya getirdi. Yol kar nedeniyle ulaşıma kapanınca, Yılmaz'ın cenazesi, defnedileceği Maral köyüne ulaştırılamadı.

Yılmaz'ın ailesi, Borçka Kaymakamı Fatih Kızıltoprak'dan, cenazenin köye ulaştırılması konusunda yardım istedi. Kaymakam Kızıltoprak, talep üzerine cenaze ve Yılmaz ailesinin 17 yakını için Gürcistan'ın Acara Özerk Cumhuriyeti yetkilileri ile temasa geçti. Yapılan görüşmeler sonucunda, Türkiye ile Gürcistan arasında imzalanan protokol çerçevesinde cenazenin ve yakınlarının Gürcistan toprakları üzerinden ilçeye bağlı Maral köyüne geçişine izin verildi.

Bunun üzerine Yılmaz'ın yakınları cenazeyle birlikte, Hopa ilçesindeki Sarp Sınır Kapısı'ndan Gürcistan'a geçti ve 5 saat süren yolculuğun ardından tekrar sınırı geçip Maral köyüne ulaştı. Osman Yılmaz'ın cenazesi, burada kılınan namazının ardından aile mezarlığında toprağa verildi.

Osman Yılmaz'ın oğlu Menderes Yılmaz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, babasının, kendilerine köyüne defnedilmek istediği yönünde vasiyette bulunduğunu söyledi.

Babasının cenazesini iki ülke arasındaki protokol sayesinde Gürcistan toprakları üzerinden köye ulaştırabildiklerini ifade eden Yılmaz, “Devlet yetkililerine teşekkür ediyoruz. Zor bir yolculuk yaptık ama yine de babamın vasiyetini yerine getirdiğimden dolayı mutluyum. Köy yoluna tünel istiyoruz. Tünel yapılırsa bu sorun ve çile sona erer” dedi.

CENAZENİN SINIR ÖTESİ YOLCUĞU / FOTO GALERİ


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!