Kolesterolünü düşük tutmak isteyenlere sebze ve meyve yemelerini salık veren uzmanlar, meyve ve sebze yeme alışkanlığı olmayanların aynı amaçla bal yiyebileceklerini bildirdi.Balda, elma, muz, portakal ve çilekte olduÄŸu gibi bol miktarda anti-kanserojen madde bulunduÄŸuna dikkati çeken araÅŸtırmacılar, koyu renkli balda bu maddenin daha fazla olduÄŸunu belirtti. YaÅŸları 18-68 arasında deÄŸiÅŸen 25 erkek üzerinde yapılan araÅŸtırmada, balın kanda anti-kanserojen madde oranını artırdığı gözlendi. TavÅŸanlar üzerinde baÅŸlatılan yeni bir araÅŸtırmada da balın, damarların sertleÅŸmesine yol açarak kalp hastalığı meydana getiren ‘‘atherosclerosis‘‘ hastalığı üzerindeki etkisi araÅŸtırılıyor. Balda phenolics adlı bileÅŸimin bulunduÄŸuna iÅŸaret eden Illinois Ãœniversitesi uzmanları, phenolics bileÅŸiminin vücuttaki oksidasyonu önleyebildiÄŸini belirtti. Â
button