Bako muhabbeti derin

Güncelleme Tarihi:

Bako muhabbeti derin
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2000 00:00

Haberin Devamı

Oğul ve yeğenler de işin içinde

Ağır cezada yargılanan Sarıyer eski Savcısı Ertaç Giray'ın, evinde sakladığı Banker Bako ile ilişkilerinin daha derin olduğu ortaya çıktı. Banker Bako polise ifadesinde Savcı Giray'ın oğluyla sık görüştüğünü, bir yeğeninin kendisine iş istemeye geldiğini, bir başka yeğeninin ise 10 milyon dolarlık teminat mektubu çıkarmaya çalıştığını söyledi.

SAHTECİLİKTEN ve dolandırıcılıktan hükümlü 'Banker Bako' lákaplı Baki Cengiz Aygün'ün polis ifadesi, kendisini evinde saklamaktan Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Sarıyer Cumhuriyet eski Savcısı Ertaç Giray ile muhabbetinin derin olduğunu ortaya koydu. Aygün, Savcı Giray'ın oğlu ve yeğenleriyle ilişkisi olduğunu açıkaldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın bir bölümünü 5 ayrı adliyeye yetkisizlikle gönderdiği Banker Bako soruşturması şaşırtıcı bir çok bilgiyi ortaya çıkardı. İstanbul 7'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nin sahtecilik ve dolandırıcılıktan 20 yıl 6 ay 20 gün hapis cezasına çarptırdığı Banker Bako lákaplı Baki Cengiz Aygün'ün firar döneminde girdiği ilişkilerden kamuoyunun da gündemine gelen en çarpıcı isim Sarıyer Cumhuriyet eski Savcısı Ertaç Giray oldu. Aygün'ü bir ihbar üzerine takibe alan polis bu kişinin Savcı Giray'ın Maçka'daki evine girdiği gerekçesiyle binayı bir süre kuşatmaya aldı. Giray hakkında İstanbul 6'ıncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde hükümlü ve firari bir kişiyi evinde saklayarak görevini kötüye kullandığı iddiasıyla dava açıldı. Davanın açılmasıyla birlikte emekliliğini isteyen Giray mahkemede Bako'yu sakladığı iddiasını reddederek ‘‘Kapımda ayak üstü görüştük. Evime almadım’’ savunmasını yaptı. Savcı Giray'ın, ‘‘Bir akrabamın teminat mektubuyla ilgili Kıbrıs'a gittim. Bako ile orada karşılaştık. Kendisini Ümraniye Cezaevi Savcısıyken tanıdım. Ticari bir ilişkim olmadı’’ savunmasının aksine bu ilişkinin pek de yüzeysel olmadığı Bako'nun polis ifadeleriyle ortaya çıktı.

AİLE BOYU İLİŞKİ

Bako ifadesinin bir başka yerinde ise Giray'ın yeğeni olduğunu söylediği Rauf Batıbeyli'nin İsviçre'de kullanmak üzere istediği teminat mektubu miktarının 10 milyon dolar olduğunu söyledi. Bako'nun ilişkiye girdiği bir başka Savcı yakını ise kardeşi Aytaç Giray oldu. Aygün şunları söyledi: ‘‘Bu kişiyi Ümraniye'de Savcının yanındayken kardeşi olarak tanıdım. 1998'de Ankara'da olduğum dönemde beni telefonla aradı. Sahibi olduğu Giray İnşaat'a ortak almak istediğini söyledi. Ben de onu Çankaya'da oturduğum evin sahibi müteahhit Aytekin Demiryürek ile tanıştırdım. Şirketin yüzde 50 hissesini bu kişiye sattı. Amacı, benimle bir takım ihalelere girip para kazanmaktı.’’ Hükümlü Aygün, firar döneminde Savcı Giray'ın oğlu İskender Giray ile de sık sık görüştüğünü belirtirken yeğeni Çağatay Giray için ise ‘‘Kendisiyle 1998 yılında tanıştım. Ertaç Giray Bey'in yeğeniydi. Bana iş bulmak için geldi. İktisat mezunu imiş ancak ilgilenemedim, iş konusunda yardımcı olamadım’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!