Bakırköy'de canlı bomba şüphesi

Güncelleme Tarihi:

Bakırköyde canlı bomba şüphesi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2002 21:23

İstanbul'da, Bakırköy İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne girmeye çalışan bir kişi, canlı bomba olduğu şüphesiyle bacağından vurularak yakalandı. İstanbul Emniyet Müdürü Hasan Özdemir vurularak yakalanan kişinin 1976 doğumlu Burak Yapıcı olduğunu ve Yapıcı'nın 1998 yılında terör amaçlı örgüte üye olmaktan dolayı Emniyet'te kaydının bulunduğunu açıkladı.

Bakırköy Özgürlük Meydanı yakınındaki İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün bahçe kapısına yaklaşan bir kişiden şüphelenen nöbetçi polis memuru, "dur" ihtarında bulundu. Polisin "dur" ihtarına uymayarak içeriye girmeye çalışan şüpheli, polisin açtığı ateş sonucu bacağından vurularak yakalandı.

3 kurşunla vurularak etkisiz hale getirilen şüpheli, Emniyet Müdürlüğü'nde görev yapan polislerce binadan dışarı çıkarıldı. Yapılan incelemede herhangi bir tehlikenin bulunmadığının belirlenmesi üzerine bu kişi bir polis aracına bindirilerek Bakırköy Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Şüphelinin tedavi altına alındığı Bakırköy Devlet Hastanesi'nde ameliyata alındığı bildirildi.

Olay sonrasında aralarında Özel Harekat timlerinin de bulunduğu polis ekiplerince çevrede geniş güvenlik önlemi alındı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!