Bakırköy perdeyi Ocak’la açıyor

Güncelleme Tarihi:

Bakırköy perdeyi Ocak’la açıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 1999 00:00

Haberin Devamı

Müşfik Kenter yönetimindeki Bakırköy Belediye Tiyatroları (BBT), sezonu bugün iki yerli oyunla açıyor: Turgut Özakman'ın ‘‘Ocak''ı ve Oktay Arayıcı'nın ‘‘Rumuz Goncagül''ü. ‘‘Hadi Öldürsene Canikom'' ve ‘‘İnsan Denen Garip Hayvan'' ise bu sezon da yoluna devam ediyor.

Bakırköy Belediye Tiyatroları, tiyatro sezonunu bugün saat 20.30'da Yunus Emre Kültür Merkezi'nde Turgut Özakman'ın ‘‘Ocak’ adlı oyununun prömiyeri ile açıyor. Müşfik Kenter tarafından sahnelenen oyun 1960'lı yılların Türkiye'sinde geçiyor. İlk kez 1962 yılında Ankara Devlet Tiyatrosu'nda sahnelenen oyun, geçim sıkıntısı çeken yedi kişilik bir ailenin yaşama ve bir arada kalma mücadelesini yalın bir dille anlatıyor. Müşfik Kenter, oyunun 1960'larda yazılmasına rağmen hálá bize çok yakın olduğunu düşünüyor: ‘‘Birtakım ekonomik sıkıntıları olan orta halliden daha aşağıdaki bir ailenin umutları, çelişkileri, komik durumları anlatılıyor. Büyük büyük laflar yok ama küçük küçük sorunları var insanların,’ diyor. 14-15-16 Ekim'de saat 20.30'da sahnelenecek ‘‘Ocak’ta Meral Çetinkaya, Zekai Müftüoğlu, Ayşe Demirel, Edip Saner, Ragıp Savaş, Çetin Etili ve Didem German rol alıyorlar.

BBT'nin yeni sezondaki bir diğer oyunu da müzikli olarak sahnelenecek olan ‘‘Rumuz Goncagül’. Oktay Arayıcı'nın yazdığı oyunun yönetmeni Orhan Aydın. Ortaoyunu özelliklerinden yola çıkılarak kaleme alınan eser, Türkiye'de en çok sahnelenen oyunlardan biri. İlk defa 1981 yılında Ankara Sanat Tiyatrosu'nda sahnelenen ‘‘Rumuz Goncagül’, Gülsün adındaki geçkince bir kızın Goncagül rumuzu ile gazetelerdeki koca arayışlarını ve bu arada meydana gelen komik durumları anlatıyor. Altan Erbulak Sahnesi'nde 14-15-16 Ekim'de saat 20.30'da sahnelenecek oyunda Munis Düşenkalkar, Nurhayat Atasoy, Cihan Bıkmaz, Münir Akça, Sait Genay, Aytekin Özen, Sinan Albayrak ve Orhan Aydın rol alıyorlar.

İlk kez geçtiğimiz sezon seyircisi ile buluşan ‘‘İnsan Denen Garip Hayvan’, Anton Çehov'un kısa oyun ve öykülerinden yapılan bir uyarlama. Müşfik Kenter tarafından sahnelenen komedide kalabalık bir oyuncu kadrosu yer alıyor. Bu oyunu da 23 Ekim'de 20.30'da, 24 Ekim'de 15.30'da Yunus Emre Kültür Merkezi'nde izleyebilirsiniz.

BBT'nin geçen sezondan kalan bir diğer oyunu ise ‘‘Hadi Öldürsene Canikom’. Aziz Nesin'in yazdığı ve Pekcan Koşar'ın sahneye koyduğu oyun, yaşamlarında doygunluğa ulaşamamış iki kadının acıklı ama bir o kadar da komik hikáyesini konu ediniyor. ‘‘Hadi Öldürsene Canikom’ 17 Ekim'de 15.30, 23 Ekim'de 20.30 ve 24 Ekim'de 15.30'da Altan Erbulak Sahnesi'nde.

Yunus Emre Kültür Merkezi, Ataköy 9. Kısım, Atrium yanı. Gişe tel: (0212) 661 38 95

Kartaltepe Altan Erbulak Sahnesi, Sayfiye Sok. No: 2, Bakırköy. Gişe tel: (0212) 543 73 28

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!