Bakıcı bebeğe gizlice ilaç içirmiş

Güncelleme Tarihi:

Bakıcı bebeğe gizlice ilaç içirmiş
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2007 17:10

Anne ve babasından izinsiz, eczanelerde yeşil reçete ile satılan ilacı gizlice bebeğe içiren bakıcı 1 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyor.

Haberin Devamı

Bir gıda şirketinin ortaklarından Ozan A'nın 1 yaşındaki oğluna doktor kontrolü olmaksızın yeşil reçeteyle satılan bir ilaç verdiği öne sürülen bakıcı hakkında 1 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenlendi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, şüpheli Rubaba Özdoğan'ın, şikayetçi Ozan A'nın oğlu olan 23 Nisan 2006 doğumlu Ali A'nın bakıcısı olduğu ve ailenin Etiler'deki evinde yatılı olarak kaldığı anlatıldı.

Özdoğan'ın, kendi kullandığı “Corvalolum” adlı damla şeklindeki ilacı, doktor kontrolü olmaksızın ve şikayetçi ile eşinin bilgisi dışında Ali A'ya içirdiği anlatılan iddianamede, kusma, yüzde sararma, mide bulantısı ve sürekli uyuma şeklindeki belirtilerden şüphelenen anne ve babasının Ali A'yı 21 Temmuz 2006 tarihinde hastaneye götürdüğü kaydedildi.

Haberin Devamı

İddianamede, mağdurun kan tahlilinde “Corvalolum” adlı ilacın içerdiği “Phenobarbital” maddesinin bulunduğu ifade edilerek, Adli Tıp Kurumu Başkanlığının 25 Temmuz 2006 tarihli raporunda, söz konusu maddenin mağdurun vücudundaki dozunun, toksit etki göstermesinin beklenemeyeceğinden bebeğe zararlı olduğundan bahsedilemeyeceğinin bildirildiği hatırlatıldı.

Adli Tıp Kurumu Başkanlığının 5 Şubat 2007 tarihli raporunda ise “Phenobarbital”in yeşil reçeteyle verilmesi gereken kontrole tabi ilaçlara ait etkin madde olduğunun bildirildiği anlatılan iddianamede, buna göre ilacın doktor tavsiyesi olmaksızın kullanılmasının mümkün olmadığı kaydedildi.

Şüphelinin eyleminin, aynı evde yaşadığı bakım ve gözetimi altında olan mağdura göstermesi gereken merhamet ve şefkatle bağdaşmayacak nitelikte olduğu belirtilen iddianamede, Özdoğan'ın eyleminin “kötü muamele” suçunu oluşturduğu kaydedildi.

İddianamede, Rubaba Özdoğan'ın, TCK'nın 232. maddesinin 1. fıkrası uyarınca 2 ay ile 1 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması öngörüldü.

İddianamenin mahkeme tarafından kabul edilmesi halinde Rubaba Özdoğan, İstanbul Sulh Ceza Mahkemesinde yargılanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!