Bakanlıkla sakızcılar kapıştı

Güncelleme Tarihi:

Bakanlıkla sakızcılar kapıştı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 1998 00:00

Haberin Devamı

Sanyi ve Ticaret Bakanlığı ile sakız üreticileri, televizyonda yayınlanan reklam filmleri nedeniyle mahkemelik oldu. Vivident markalı sakızın üreticisi Perfetti Gıda, tüketicileri yanıltıcı ifadeler içerdiği gerekçesiyle reklamlarının yayınını durduran Reklam Kurulu kararı nedeniyle Bakanlığı mahkemeye verdi.

Vivident'in ağız ve diş sağlığına olumlu etkisinin Türk Diş Hekimleri Birliği, İ.Ü. Diş Hekimliği Fakültesi Konservatif Diş Tedavisi Bilim Dalı ve Türk Pedodonti Derneği tarafından onaylanan bilimsel gerçeklere dayandığını ileri süren Perfetti Gıda şu açıklamayı yaptı:

‘‘Reklam Kurulu kararının aksine, reklamlarımızda bu olumlu etkiyi tüketiciye doğruları aktarma ve doğru haber verme esasları çerçevesinde anlattık. Durdurma kararına ana sebep olan ‘tam koruma sağladığı veya diş fırçalama yerine geçebileceği' gibi ifadeler kullanmadık’’ dedi.

BİZ ÖYLE DEMEDİK

Falım ve First sakızlarının üreticisi Dandy Sakız ve Şekerleme de Reklam Kurulu Kararı’na karşı çıkarak, ‘‘Diş dostu ürünlerimiz, dişlerin çürümesini önlemeye yardımcı olma özelliğine sahip. Buna karşılık ne reklamlarımızda, ne de diğer ilanlarımızda sakızlarımızın ‘dişleri koruduğu' şeklinde bir mesaj bulunmuyor’’ açıklamasını yaptı.

Bakanlık bünyesinde, Tüketici Yasası çerçevesinden oluşturulan Reklam Kurulu, sakız çiğneyerek diş sağlığını koruduğunu iddia eden Falım, Orbit, Vivident ve First reklamlarının yayınını durdurmuştu. Bu reklamların ancak, yanıltıcı ifadelerin çıkartılıp, düzeltildikten sonra tekrar yayınlanabileceğine karar vermişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!