Bakanlığa göre ilaç sıkıntısı yok

Güncelleme Tarihi:

Bakanlığa göre ilaç sıkıntısı yok
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2002 14:39

Sağlık Bakanlığı, Sağlık İl Müdürlükleri'nce yaptırılan incelemeler sonucunda Türkiye'de ''ilaç sıkıntısı yaşanmadığının tespit edildiğini'' bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, yerli ilaçlarda yüzde 10 oranında indirime gidildiği ve bu uygulamanın 15 Ocak 2002 tarihinden itibaren yürürlüğe konulduğu hatırlatıldı.

Açıklamada, bakanlığın, ilaç üreticisi, dağıtım kanalları ve Türk Eczacıları Birliği ile yaptığı görüşmeler çerçevesinde yüzde 10'luk indirimin belli oranlarda paylaşılması görüşünün taraflarca kabul edildiği belirtildi.

Yerli ilaçta bazı problemlerin olduğu ve hastaların ilaca ulaşmadasıkıntılar yaşadığı haberleri üzerine Sağlık İl Müdürlükleri'nce yaptırılan incelemeler sonucunda Türkiye'de bir ilaç sıkıntısının bulunmadığının tespit edildiği ifade edilen açıklamada, ''Basına yansıdığı şekilde ülkemizde bir ilaç sıkıntısı olmayıp, münferit 15-20 kalem ilaçta eczanelerde günlük eksiklik olabilmektedir. Bu eksiklik ise eczane ve dağıtım kanalları tarafından gün içerisinde giderilebilmektedir'' denildi.

Halkın herhangi bir şekilde ilaç eksikliğini tespit etmesi halinde bakanlığa başvurabileceği kaydedilen açıklamada, bu eksikliklerin ilgili taraflarla görüşülerek ortadan kaldırıldığı vurgulandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!