Bakanlar Ermenek'teki son gelişmeleri açıkladı

Güncelleme Tarihi:

Bakanlar Ermenekteki son gelişmeleri açıkladı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2014 18:28

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan Ermenek'teki maden kazasıyla ilgili son gelişmeleri basın mensuplarıyla paylaştı. Taner Yıldız maden şirketinin 'doğal afet' açıklamasına tepki göstererek, "Hiç kusura bakmasın bu bir doğal afet falan değil" dedi.

Haberin Devamı

Taner Yıldız, beraberindeki Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ile 18 madencinin su baskını sonucu mahsur kaldığı Ermenek'te ki madende yürütülen çalışmalarla ilgili son durumu basınla paylaştı. Çalışmaların 2 ayrı noktadan sürdürüldüğünü kaydeden Yıldız, MTA'nın dışarıdan üçüncü bir noktadan sondaj kuyusu açarak içerideki suyu tahliye etmek istediklerini kaydetti.

ERMENEK'TEN ACI DOLU KARELER

Bakan Yıldız, "MTA'nın sondaj ekipleri Beypazarı'ndan yola çıktılar. Bu yaptığımız çalışmalara mani olacak bir şey değil, üçüncü bir noktada bu çalışmayı yönetmek üzere. Ve en dip noktadaki su ve çamurun, üçüncü bir yolla dışarı atılmasına dönük bir işlem. Ama bu en az 3-4 günlük bir işlem. Çünkü 170 metreden dağdan gireceğiz ve direk bir sondajla beraber ayrı bir müdahale noktası daha oluşturmak istedik. Dolayısıyla 3 ayrı noktada operasyonumuz da sürmüş olacak. Çalışmalar inşallah gece boyunca da devam edecek. Tabii ki bu yapılan çalışmalarda güvenlik konusuna bütün arkadaşlarımızın dikkat ve riayet etmesi lazım geldiğini söyledik. Bu çerçevede sorumlu mühendislerle beraber çalışmaya devam ediyorlar." diye konuştu.

Haberin Devamı

Bakanlar Ermenekteki son gelişmeleri açıkladı
BU SÖZÜN AĞIRLIĞI TÜRKİYE’Yİ AŞAR


BAKAN ELVAN: ÇALIŞANLARIN GÜVENLİĞİ İÇİN ÇALIŞMALAR YAVAŞ İLERLEMEK ZORUNDA

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ise kaza sonra yer altında özellikle tahkimatlarda müthiş bir tahribatın söz konusu olduğunu belirtti. Bakan Elvan, "Su patlaması neticesinde oluşan çok yoğun bir çamur tabakasının toplanması ve bunun yüksek mertebelerde olması, tabi bu çalışmaların biraz daha uzayacağını gösteriyor. Bu koşullarda gitmesi halinde ilerlemelerin biraz daha yavaş olacağını görüyoruz açıkçası. Ama tabi önümüzdeki neye çıkar, nasıl bir sonuçlarla karşılarız onu şu andan bir şey söylemek mümkün değil. Ama çamurda ilerlemek takdir edersiniz ki oldukça güç. Şu anda arkadaşlarımız bir anlamda çamurda ilerlemeye gayret ediyorlar. Tüm malzemeleri oradan boşaltmaya çalışıyorlar. Belki bir kaç metre sonra rahatlama olması halinde daha hızlı ilerleme söz konusu olacak. Ancak şu anki yapı itibariyle ilerlemenin daha yavaş olmak zorunda olduğunu, özellikle yer altında çalışan arkadaşlarımızın güvenliğini de dikkate aldığımızda çalışmanın biraz daha yavaş bir şekilde ilerlemek zorunda olduğunu ifade etmek istiyorum." diye konuştu.

Haberin Devamı

Bakanlar Ermenekteki son gelişmeleri açıkladı
MADEN ŞİRKETİ: BU BİR DOĞAL AFET


BAKAN YILDIZ, İŞLETME SAHİBİNİN 'DOĞAL AFET' BENZETMESİNE KIZDI

İşletme sahibinin olayı doğal afet olarak değerlendirdiğinin hatırlatılması üzerine Bakan Yıldız, "Hiç kusura bakmasın bu bir afet falan değil. Her şeyi kamuoyuyla doğru bir şekilde paylaşmamız lazım. Biz özellikle eğer bir sel felaketi, bir deprem gibi elimizde bulunmayan nedenlerden dolayı bir işlem olmuşsa, 'bu doğal afettir' deriz. Ama burası bir doğal afet değil arkadaşlar. O yüzden doğal afet olmayan yerde kusur var demektir. Kusur kimdedir? Bunun adli, idari soruşturmaları yapıldıktan sonra netleşir. Şimdiden bir şey söylememiz doğru olmaz. Ama buraya bir doğal afet tanımlaması yapmak bu olayı geçiştirmek anlamına gelir. Kesinlikle hem sayın bakanımız ve beraber yaptığımız değerlendirmelerde bakanlıklarımız bu tarz bir düşünce içerisinde değildir. O yüzden biz şu anda işçi kardeşlerimizin oradan çıkarılmasıyla ilgili işlemlere odaklandık. Ama bu tür konular gündeme geldikçe de biz bunun cevabını veririz." diye konuştu.

Olayın nasıl gerçekleştiğiyle ilgili ellerinde bir veri ya da tahmin olup olmadığının sorulması üzerine Bakan Yıldız, "Nerede olduğunu şu anda tam tespit edemediğimiz ama bir duvardaki veya tavandaki bir yarılmayla beraber suyun oraya güçlü bir şekilde 5-6 atü civarında deşarj olduğunu anlıyoruz. O yüzden tamamen oraya girdikten sonra, içeriyi temizledikten sonra bununla alakalı net teşhis koyabiliriz." şeklinde konuştu.

Boş bir galerideki yer altı suyunun çökmesi sonucu olabileceğinin iddia edildiğinin hatırlatılması üzerine Bakan Yıldız, "Muhtemeldir, bu da alternatifler arasında. Ama biz bu teşhisi şu anda koymuş değiliz." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

KAZA GÜNÜ DOĞDU YÜREKLERİ SIZLATTI

Ermenek'teki maden ocağında mahsur kalan 18 işçiden biri olan Hüseyin Gültekin'in kazadan birkaç saat sonra erkek bebek dünyaya getiren eşi Ayşe Gültekin, hastanede bebeğiyle ilgilenirken eşinden gelecek mutlu haberi bekliyor. Çiftin hamilelik sırasında bebeğe "Arda" ismini koymayı düşündüğü ancak maden kazası nedeniyle henüz isim konulmadığı öğrenildi.

Bakanlar Ermenekteki son gelişmeleri açıkladı


GÜN BOYU BİLGİLENDİRDİLER

Bakanlar Ermenekteki son gelişmeleri açıkladı

Bakanlar öğle saatlerinde de kameraların karşısına geçip basın mensuplarına bilgi verdiler...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!