Bakan'dan itiraf

Güncelleme Tarihi:

Bakandan itiraf
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 1998 00:00

Haberin Devamı

Adalet Bakanı Oltan Sungurlu, Türk polisi, MİT ve Bulgar polisinin ortaklaşa operasyonuyla yakalanan firari kabadayı Kürşat Yılmaz'ın firar ettiği Burdur Cezaevi'ne tekrar konulacağını, firardan dolayı Burdur'da yargılanacağını söyledi. Sungurlu, ilginç bir itirafta da bulunarak, ‘‘Kürşat Yılmaz kendisi kaçmadı, devletin görevlilerinin yardımıyla kaçırıldı’’ dedi. Sungurlu, Hürriyet'in sorularını yanıtlarken şunları söyledi: ‘‘Kürşat Yılmaz kapalı cezaevinden ilk defa kaçtı. Bundan önce açıktan kaçmış. Tabii Kürşat aslında kaçmadı, kaçırıldı. Buna, (Bizim vatandaşların içinde bulunduğu durum) demek lazım. Bunu kaçıranlar devletin görevlileri. Burdur Cezaevi yöneticilerinden biri, kendisiyle birlikte firar etmişti. Şimdi nerede bilmiyoruz. Diğer yöneticiler değişti. Mahkemeye verildiler.’’

TAKDİRNAME

Sungurlu, Kürşat Yılmaz'ın yakalanmasını sağlayan görevlilere takdirname vereceğini de açıkladı. Kürşat Yılmaz'ın İnterpol tarafından kırmızı bültenle arandığı için yakalandığını hatırlatan Sungurlu, ‘‘Yakalanmasında Türk Emniyeti'nin direk müdahalesi var’’ dedi. Yılmaz'ın bir an önce iadesi amacıyla Adalet Bakanlığı görevlilerinin hafta sonu da çalıştığını söyleyen Sungurlu, ‘‘Mahkeme dosyaları Bulgar makamlarına ulaştıktan sonra Bulgaristan kendi yargısına başvuracak. İadesi istenen bu şahsın iade edilip edilmeyeceğine karar verecek. Herhalde iade kararı verecek’’ diye konuştu.

Kürşat'ı kaçıranlar devlet görevlisi

Adalet Bakanı Sungurlu, acı bir itirafta bulundu. Sungurlu, Sofya'da yakalanan Kürşat Yılmaz'ın Burdur Cezaevi'nden devlet görevlileri tarafından kaçırıldığını açıkladı. Kürşat Yılmaz, iade edilirse yine Burdur Cezaevi'ne konulacak.

Kürşat'a hesabı ödettiler

Türk ve Bulgar polisinin ortak operasyonuyla Varna kentinde yakalanan kabadayı Kürşat Yılmaz'ın iadesiyle ilgili işlemler sürüyor. Bulgaristan'ın yüksek trajlı gazetelerinden Trud dünkü sayısında olaya geniş yerdi. Gazeteye göre, Kürşat Yılmaz, sevgilisi Figen Gönül, 4 adamı ve bunların kadın arkadaşları, otelin bahçesinde barbeküde yapılmış dana ve kuzu ızgarası yiyorlardı. Saat 21.50'ydi. Birdenbire karşılarında Türk ve Bulgar polisini gördüler. Karşı koyma fırsatı bile bulamadılar. Kürşat Yılmaz'a çifte kelepçe takıldı. 10 dakikalık yıldırım operasyon sırasında yan masalarda bulunan bir Alman aile, 3 Bulgar kadın ve 2 çocuğu şaşkın bakışlarla ne olduğunu anlamaya çalıştı. Operasyonu yürüten ekip Kürşat Yılmaz ve adamlarına 500 bin leva (yaklaşık 41 milyon lira) tutan otel hesabı da ödetmeyi ihmal etmedi. Kürşat Yılmaz'ın Bulgaristan'da, ‘‘XX 8768’’ plakalı gümüş renkli Volvo marka özel bir otomobille dolaştığı da tespit edildi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!