Bakan Yılmaz’ın açıklamasına Dışişleri yanıtı: Yeni bir durum yok

Güncelleme Tarihi:

Bakan Yılmaz’ın açıklamasına Dışişleri yanıtı: Yeni bir durum yok
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2014 14:09

MİLLİ Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın, IŞİD’in Musul’da kaçırıp elinde rehin tuttuğu Musul Başkonsolosu Öztürk Yılmaz ve 48 personel için görüşmelerin sürüğünü belirtip, “Belki yarın, öbür gün gelebilirler” diye yaptığı açıklama, Ankara kulislerini de hareketlendirdi.

Haberin Devamı

Rehinelerin serbest bırakılması için çalışmaları koordinasyon içinde MİT ve Dışişleri Bakanlığı yürütüyor. Dışişleri kaynakları ise Bakan Yılmaz’ın açıklamasıyla ilgili, “Yeni bir durum olmadığını, an itibariyle Yılmaz’ın elinde yeni bir bilgi olup olmadığını ise bilemediklerini” söylediler.

DAVUTOĞLU SESLERİNİ DUYMADAN AÇIKLAMIYOR

Dünyanın değişik ülkelerinde kaçırılan Türklerin serbest bırakılması için yürütülen çalışmalarda hassasiyetiyle bilinen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ise IŞİD’in daha önce kaçırdığı ve yapılan pazarlıklar sonucu serbest bıraktığı Türk TIR şoförleriyle ilgili yaptığı açıklamada şunları söylemişti:
“Bu konular son derece hassas. Ben hiç bir zaman karşımda kurtarılması için çalışma yürüttüğümüz vatandaşımızın sesini duymadan, ailesiyle konuşmadan ve Sayın Başbakanımızla konuşmasını sağlamadan, serbest kaldıklarını teyid etmem. Şoförlerimizin sesini duyup, serbest bırakıldıklarını açıkladık.”

Bakan Yılmaz’ın açıklamasına Dışişleri yanıtı: Yeni bir durum yok
BAKAN YILMAZ: BELKİ YARIN, BELKİ ÖBÜR GÜN…

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!