Bakan Şahin: Bu mücadeleden devletimiz galip çıkacak

Güncelleme Tarihi:

Bakan Şahin: Bu mücadeleden devletimiz galip çıkacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2007 14:04

ADALET Bakanı Mehmet Ali Şahin, Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde çıkan çatışmada şehit düşen askerler için büyük üzüntü duyduğunu belirterek, “Türk Milletinin başı sağolsun” dedi. Terör örgütünün, köşeye sıkıştığını ve can havliyle yaptığını belirten Şahin, “Bu mücadeleden Türkiye Cumhuriyeti devleti galip çıkacaktır” dedi.

Haberin Devamı

Adalet Bakanı Şahin, cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesini de öngören Anayasa değişikliği paketi ile ilgili referanduma katılmak üzere dün Antalya'ya geldi ve bu sabah Şirinyalı Mahallesi'ndeki Ramazan Savaş İlköğretim Okulu 3244 numaralı sandıkta oy kullandı. Türbanlı Sibel Çelen adlı görevlinin de bulunduğu sandıkta oy kullanan Şahin, gazetecilere, “Kara tahtanın önündesiniz sözlüye kaldıracağım” dedi. Sandıkta oyunu kullanan Adalet Bakanı, boyayı da kendisi eline damlattı, “Geçen sefer zor çıkmıştı” dedi. Bunun üzerine sandık görevlisi bayan, “Bunu kendiniz çıkardınız” yanıtı verdi. Bu cevap üzerine Bakan Şahin gülümsedi.

TÜRK MİLLETİNİN BAŞI SAĞOLSUN

Şahin, oy kullandıktan sonra çıkışta gazetecilerin, Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde askeri birliğin pusuya düşürülmesi ve şehitlerle ilgili soruları yanıtladı. Oldukça üzüntülüğü olduğu gözlenen Bakan Şahin, “Türk milletinin başı sağolsun” dedi.

Haberin Devamı

Bakan Şahin, terörle mücadelede bu tür bedellerin ödendiğini ve son derece üzgün olduğunu belirterek şöyle konuştu;

“Şehit olan memleket evlatlarına tabi ki rahmetler diliyoruz. Türk milletinin başı sağolsun. Ancak terörle mücadele, Türkiye Cumhuriyeti devletinin kararlı duruşu devam edecektir, devam etmek mecburiyetindedir. Son birkaç haftadır terör örgütünün pusu kurarak kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri'ne vermiş olduğu kayıpların, sıkışmış olduğunu can havliyle ne yaptığını bilemez bir tavrın sonucu köşeye sıkışmış olduğu şeklinde değerlendiriyorum. Bütün kararlığımızla millet arkamızdadır. TBMM gerçekten büyük bir konsensüs ortaya koymuş her türlü tedbirin alınması, sınır ötesi operasyon dahil hükümetimize vermiştir, bütün bu yetkiler kuşkusuz kendi şartları içinde titizlikle uygulanacaktır.”

Adalet Bakanı, terörle mücadelenin çok zor bir mücadele olduğunun altını çizip, “Devletiyle hükümetiyle güvenlik güçleriyle, tabi ki silahlı kuvvetlerimizle bu mücadeleden mutlaka Türkiye Cumhuriyeti devleti galip çıkacaktır” dedi.

BANA 13 ŞEHİT BİLGİSİ GELDİ

Bakan Şahin, kendisine 13 şehit bilgisinin ulaştığını belirtip, “Kaçırılan asker var mı?” şeklindeki bir soruya “Bana kaçırılma konusunda bir bilgi gelmedi” dedi.

Haberin Devamı

Adalet Bakanı Şahin, pazartesi günü Bakanlar Kurulu, çarşamba günü de Milli Güvenlik Kurulu toplantısında ilk gündem maddesinin terör olacağını söyledi, “Devlet ve hükümetin öncelikli maddesi terörle mücadeledir. Gereken neyse yapılacaktır. Tüm dünya da bizim bu konuda kararlılığımızı biliyor, ama terör örgütü ne yaparsa yapsın amacına ulaşamayacaktır” diye konuştu.

Bakan Şahin, referandum ile ilgili sorulara da yanıt verdi ve genel bir seçim havasında geçmesinin beklenmemesi gerektiğini söyledi. Şahin, “Ben vatandaşların anayasa değişikliğinin neler öngördüğünü bildiği kanaatindeyim. Vatandaşlarımızın kendilerine neler sorulduğu ve cevabını bildiği kanaatindeyim. Vatandaşın aklına ilk cumhurbaşkanlığı seçimi gelecektir, bana da sorsanız aynısını söylerim” dedi.

Haberin Devamı

Bakan Şahin, daha sonra karayolu ile Ankara'ya hareket etti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!