Bakan Özer: Okul öncesi suçu önlüyor

Güncelleme Tarihi:

Bakan Özer: Okul öncesi suçu önlüyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2022 07:00

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından öğretmenlerin mesleki gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla 6’ncı kez düzenlenen Dil, Kültür ve Medeniyet Bilinci Semineri, 81 ilden anaokulu yöneticilerinin katılımıyla düzenlendi.

Haberin Devamı

İstanbul Bahçelievler’de düzenlenen seminerde Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, özetle şu mesajları verdi: “5 yaştaki okullaşma oranımız şu anda yüzde 98. Hedefimiz 3-5 yaş arası okullaşma oranını OECD ortalamasının üstüne taşımak. Okul öncesi eğitim sadece bireysel becerileri arttırmıyor. Okul öncesi eğitime erişen bireylerin erişemeyenlere göre eğitimde ve istihdamda kalma süresi daha yüksek, suça bulaşma oranları daha düşük. Yani biz okul öncesi eğitime ağırlık vererek sadece eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmiyoruz, topyekûn olarak bir nesli çok daha donanımlı bir şekilde yetiştirip Cumhuriyet’imizin ikinci yüzyılında çok daha iddialı bir Türkiye olmakla ilgili yatırım yapıyoruz.

YEMEK TARTIŞMASI

Son günlerde ücretsiz yemekle ilgili farklı yaklaşımlar önerilmeye başlandı. Şu anda 1.8 milyon öğrenci ücretsiz yemek yiyor. Son bir yılda yaklaşık 400 bin okul öncesi öğrencimize ücretsiz yemek veriyoruz. Bu manzaraya baktığımızda bugün eğitimle ilgili konuşanların, dün bu ülkenin çocuklarının eğitimle buluşmasını engelleyenler olduğunu görüyoruz.”

BAKMADAN GEÇME!