Bakan, Nemrut'a el koydu

Güncelleme Tarihi:

Bakan, Nemruta el koydu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 1997 00:00

Haberin Devamı

Dünyanın 8'inci harikası, en sonunda kurtuluyor. Hürriyet Gazetesi'nin Nemrut Dağı'ndaki ‘‘kültürsüzlük ayıbı’’nı iki kez kamuoyunun gündemine getirmesi üzerine hükümet, olaya el koydu. Kültür Bakanı İstemihan Talay, Nemrut Dağı'na çıkan ilk bakan olarak devrilmiş heykelleri yerinde inceledi.

Dünyaca ünlü heykellerinin yıkılması ve tahrip olmasıyla tüm insanlığın gözlerini çevirdiği Nemrut Dağı, ilk kez bir kültür bakanını ağırladı. DSP'li Kültür Bakanı İstemihan Talay, tahrip olan eserleri yerinde incelemek ve Nemrut Dağı'na çıkan yolu kısaltmak amacıyla geldiği Adıyaman'ın Kâhta ilçesinde, bu paha biçilemeyen tarih hazinesine sahip çıkacaklarını açıkladı.

Bakan Talay, Kâhta'ta ilk olarak Arsemia ören yerinde, Arsemia'dan Nemrut'a çıkan yolu, 28 kilometre kısaltacak yol çalışmasını başlattı. Buradan yanındaki heyetle birlikte Nemrut'a çıkan Talay, ‘‘Burada bulunmamız, hükümet olarak bu eserlere sahip çıkacağımızın bir göstergesi. Bu topraklar nasıl bizimse, bu eserler de bizimdir’’ dedi. Bazı zihniyetlerin çelişkiler içinde olduğunu belirten Talay, şunları söyledi:

‘‘Bazı zihniyetler, Türklerin Anadolu'da sahip çıkması gereken medeniyetin kendi tarihlerinin başlangıcından itibaren devam eden medeniyetler olduğunu empoze etmeye çalışıyor. Bu çağdışı bir anlayıştır. Anadolu'nun bütün tarihi bizimdir...’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!