Bakan Koca'dan flaş aşı açıklaması! Ve yola çıktı

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2020 20:08

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çin'den gelecek aşıların ilk bölümünün yola çıktığını ve bu sabah Türkiye'de olacağını duyurdu. Bakan Koca, "İnaktif aşılarımızın ilk bölümünü getiren uçak Türkiye saati ile 19.50’de Pekin havalimanından havalandı." dedi.

Haberin Devamı

Çin aşısının Pekin'den yola çıktığını belirten Bakan Koca'nın açıklaması şöyle:

İnaktif aşılarımızın ilk bölümünü getiren uçak Türkiye saati ile 19.50’de Pekin havalimanından havalandı. Yarın sabah burada olmasını bekliyoruz. Gelişmeleri bildirmeye devam edeceğiz.

'ÜMİT EDERİM Kİ DARLIKLARIN BİTTİĞİ GÜN BUGÜNDÜR'

Bakan Fahrettin Koca bir başka paylaşımında, "Ümit ederim ki darlıkların bittiği genişliklerin başladığı gün bugündür. Aşılarımızı taşıyan Türk Hava Yolları’na ait uçağın bu sabah 05.30'da Esenboğa Havalimanımıza ulaşması beklenmektedir." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

THY'DEN AÇIKLAMA

THY Basın Müşavirliği'nden yapılan açıklamada ise, Çin'den getirilecek koronavirüs aşısının ilk partisinin, THY'nin "TK 6175" sefer sayılı "Boeing 777" tipi uçağıyla bugün başkent Pekin'den İstanbul Havalimanı'na taşınacağı belirtildi. 

Açıklamada, ilk parti için 17 konteynerde toplam 3 milyon doz aşı taşıyacak uçağın bugün saat 06.10'da İstanbul'a ulaşacağı, ardından getirilen aşıların THY'ye ait başka bir seferle Ankara'ya gönderilmesinin planlandığı kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!