Bakan Ergin: Vatandaşlamız 'evet' oyu kullanacak

Güncelleme Tarihi:

Bakan Ergin: Vatandaşlamız evet oyu kullanacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2010 19:30

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, 12 Eylül'de halk oylamasına sunulacak Anayasa değişikliği paketinde, vatandaşın haklarını güçlendiren düzenlemelerin bulunduğunu belirterek, “Hangi partiden olursa olsun vatandaşlarımızın referandumda 'evet' oyu kullanacağını düşünüyorum” dedi.

Ergin, Hassa ilçesine bağlı Akbez beldesi Gülpınar Tesisleri'nde vatandaşlarla bir araya gelerek, anayasa değişiklik paketi hakkında bilgi verdi.
Anayasa değişiklik paketiyle bireye önemli haklar getirileceğini ifade eden Ergin, şöyle dedi:
“İnsanımızın daha güçlü olmasını sağlamak amacıyla çalışıyoruz. Bu kapsamda anayasa değişiklik paketiyle vatandaşlarımızın haklarını güçlendiriyoruz. Paketle kamu denetçisi kurumu kuruluyor. Ayrıca insanlarımıza Anayasa Mahkemesine bireysel olarak hakkını arama imkanı getiriyoruz. Gelişmiş bütün ülkelerde olduğu gibi, vatandaşa bireysel hak arama imkanı sağlıyoruz. Bu nedenle hangi partiden olursa olsun vatandaşlarımızın referandumda 'evet' oyu kullanacağını düşünüyorum.”
Dünyadaki gelişmelere Türkiye'nin de ayak uydurması gerektiğini vurgulayan Ergin, “Bu nedenle hukuk sisteminin de buna uygun hale getirilmesi gerekiyor. Bazı çevrelerin söylediği gibi AK Parti için değil, milletin hakları için düzenlemeler yaptık. Vatandaşlar, bunu dikkate alarak oy kullanmalıdır” dedi.
Paket ile kadına, çocuklara yönelik düzenlemelerin de bulunduğuna dikkati çeken Ergin, milleti her anlamda güçlendiren düzenlemeler yaptıklarını söyledi.
Hassa'da yapılan çalışmalar hakkında da bilgi veren Ergin, “2 yıl önce açılan Mustafa Kemal Üniversitesi Meslek Yüksekokulu'nda eğitim gören öğrenciler, bina yetersizliği nedeniyle Kırıkhan'a gitmek zorunda kalıyor. Yeni eğitim öğretim yılında öğrenciler Kırıkhan'a gitmeyecek ve ilçede eğitim görecek. Hassa'nın gelişimi için büyük çaba gösteriyoruz” dedi.
Toplantıya, AK Parti Hatay Milletvekili Abdülhadi Kahya, AK Parti İl Başkanı Adem Yeşildal, İlçe Başkanı Ahmet Bulut ile sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Bu arada Ergin, Yayladağı ilçesinde de Çamaltı Mahallesi Belediye Parkı'nda, anayasa değişikliği paketiyle getirilen düzenlemeler hakkında, vatandaşlara bilgi verdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!