Bakan Eker, Kürtçe şarkı söyledi

Güncelleme Tarihi:

Bakan Eker, Kürtçe şarkı söyledi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2007 03:19

TARIM ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Antalya'da düzenlenen Diyarbakırlılar gecesinde önce halay çekti, ardından da Kürtçe şarkı söyledi.

Diyarbakır Tanıtma Kültür ve Yardımlaşma Vakfı (DİTAV) Antalya Şubesi tarafından vakıf binası inşaatının tamamlanması yararına Kundu'daki Lara Limak Otel'de düzenlenen geceye Diyarbakırlı olan İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu ile Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker de katıldı. Bakan Eker, gecede Şeyhmus Can'ın söylediği ‘Lorke lorke’ isimli parçada davul eşliğinde Büyükşehir Belediye Başkanı AKP'li Menderes Türel ile birlikte halay çekti. İçişleri Bakanı Aksu ise sanatçının ve vakıf yöneticilerinin tüm ısrarlarına rağmen halay çekmeye kalkmadı.
Gecenin ilerleyen saatlerinde Türk Sanat Müziği seslendiren sanatçı Vildan Demir'in Kürtçe olarak seslendirdiği ‘Gel canım gel canım, sende kaldı bir yanım’ sözlerinden oluşan Kürtçe şarkıya Bakan Eker de eşlik etti. Sanatçının uzattığı mikrofonu geri çevirmeyen Bakan Eker, Kürtçe sözlerden oluşan şarkının nakarat bölümünü seslendirdi. Bakan Eker'in Kürtçe parça söylerken görüntüsünü almak isteyen basın mensuplarına korumalar engel olmaya çalıştı.

Diyarbakırlı çok sayıda işadamı ve bürokratın katıldığı gecede, Diyarbakırlı olan ve ekranlarda yayınlanan ‘Beyaz Gelincik’ dizisinde oynayan Erhan Petekkaya ile eşi Didem Petekkaya da katıldı. Yaklaşık bin davetlinin yer aldığı gece geç saatlerde sona erdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!