Bakan Çiçek'ten vaatler için uyarı

Güncelleme Tarihi:

Bakan Çiçekten vaatler için uyarı
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2009 16:37

DEVLET Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, AKP’nin Uşak’taki seçim çalışmalarına katıldı. Bakan Çiçek, valilik ziyaretinin ardından AKP'nin belediye binası önündeki seçim bürosunu ziyaret etti.

Burada halka hitap eden Bakan Çiçek, halkın yerel seçimlerde 9 kere düşünüp 1 kere karar vermesini istedi. Çiçek, “Biz hükümet olarak halkın sağ eliyiz. Sağ el bazı hizmetleri yerine getirir. Belediyeler ise sol eldir. Onlar bizimle eşgüdümlü olarak bazı işleri başarır. Eğer sağ ve sol el bir bütün halinde çalışmazsa hizmet olmaz” dedi.

ABD BÜTÇESİNİN KALDIRMAYACAĞI VAATLER VAR

Seçim çalışmaları nedeniyle bir çok belde ve ilçeleri ziyaret ettiğini dile getiren Bakan Çiçek, “Bazı adayların o kadar uçuk vaatleri var ki, ne bölgenin bütçesi, ne Türkiye'nin, ne de ABD'nin bütçesi kaldırabilir. Siyaset yarışına giren adaylar, ayakları yere basan ve yapılabilecek vaatlerde bulunmalı. Cennetten tapu vaat edenler bile var. Kimse cenneti imara açamaz” diye konuştu.

Milletvekilleri ve millet arasında köprü vazifesi görecek kişilerin seçilmesi çağrısında bululan Çiçek, Türkiye'nin Kyoto Protokolü'nü imzalamasıyla yeni bir dönemin başladığını belirterek şunları söyledi:
“Şu anda adayların projelerine bakıyorum ve büyük çoğunun Kyoto Protokolü'nden habersiz olduğunu görüyorum. Hiçbiri çevreye ve altyapıya önem vermemiş. Yıllarca apartmandan çıkan pisliklerin doğaya gittiği gerçeğinden bir çok adayın haberi dahi yok. AKP'li belediyelerin büyük bölümü çevreye yatırım yapıyor. Bunun en güzel örneğini Uşak'ta yaşıyoruz. Evsel ve diğer arıtmalar protokole uygun çalışmanın altyapısının hazırlandığını gösteriyor. Bu bağlamda önümüzdeki 5 yıl belediyecilik açısından büyük fark taşıyacak.”

Kentsel dönüşüm projesinin Uşak'ın yarını olduğunu vurgulayan Çiçek, “Bu projenin hayata geçmesi 3 yıl önce istendi. Fakat hizmet edenin hep eteklerinden tutuluyor ve muhalefet olsun diye topluma faydalı olacak işlerin önü tıkanıyor. Aynı senaryo burada yaşandı. Halkımız bu tür art niyetli politik söylemlere itibar etmesin” dedi.

Öğle namazını Zümrüt Camii'nde kılan Çiçek, Ahmet Uluten'in cenaze törenine de katıldı. Çiçek daha sonra Ankara'ya gitti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!