Bakan Albayrak: Pozitif ayrışan ülke olduk

Güncelleme Tarihi:

Bakan Albayrak: Pozitif ayrışan ülke olduk
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2020 07:00

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Gelir İdaresi Başkanlığı Ataşehir Hizmet Binası açılış töreninde yaptığı konuşmada Türkiye’nin ekonomik göstergelerde pozitif ayrışan bir ülke olduğunu belirterek şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Salgının etkisi en aza indirilmiş durumda. Türkiye, bu sürecin etkilerini çok daha az yaşayan ve atlatan ülkelerden bir tanesi oldu ve olmaya devam ediyor... Normalleşme dönemi ile birlikte konut sektörü, otomobil, turizm ve sosyal ihtiyaçlar için devreye aldığımız tarihin en düşük maliyetli paketleri ile birlikte ciddi bir ivmelenme sürecine de başladık. Bu sayede normalleşme döneminde ekonominin tüm göstergelerinde kıyas ülkelerin tamamına göre pozitif ayrışan ülkelerden biri oldu Türkiye.

HÜSRANA UĞRADILAR

2018 Ağustos ayında yaşadığımız spekülatif kur saldırıları ve doğrudan ekonomimizi hedef alan yaptırım süreçlerinin üstesinden geldiğimiz gibi Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde pandemi dönemindeki ekonomik zorlukların üstesinden de millet olarak birlik ve beraberlik içerisinde geleceğiz. 2018 Ağustos’tan beri Türkiye’nin ekonomik krize gireceğini söyleyenler, bir krize maddi, manevi, siyasi yatırım yapanlar, bir kez daha pandemi dönemindeki performansımızla hüsrana uğradı ve uğramaya da devam edecek.”

BAKMADAN GEÇME!