Bakan Akdağ’ın eşi ’tüpleri’ni bağlattı

Güncelleme Tarihi:

Bakan Akdağ’ın eşi ’tüpleri’ni bağlattı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2006 00:00

Altı çocuk sahibi olduğu için zaman zaman eleştirilen Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın eşi Şeyma Akdağ radikal bir kararla ’laporoskopi’ adı verilen bir ameliyat ile tüplerini bağlattı.

ALTI çocukla ’kabine’nin en fazla çocuğu olan Bakanı’ ünvanını alan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, geçen yıl dünyaya gelen altıncı çocuğu Remziye’den sonra ’aile planlaması’na ihtiyaç duydu. Eşi Şeyma Akdağ, bir daha doğum yapmamak için ’tüpleri’ni bağlattı. ’Aile planlaması’, ’doğum kontrolü’ yerine, herkesin bakıp büyütebileceği şekilde ’kontrollü çocuk yapmayı’ öneren Akdağ’ın iki oğlu, dört de kızı bulunuyor.

GERİ DÖNÜŞÜ YOK Bu operasyon jinekoloji literatüründe ’gönüllü kısırlaşma’ olarak anılıyor ve ’geri dönüşü olmayan aile planlaması yöntemi’ şeklinde tanımlanıyor. Akdağ çiftinin bu radikal kararını Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü Klinik Şefi Dr. Filiz Avşar gerçekleştirdi.

GİZLİ Ağustos ayında yapılan ameliyatın duyulmaması için özen gösterildi. Hatta ’laporoskopi’ adı verilen operasyon saat 21.30’dan sonra gerçekleştirildi. Şeyma Akdağ operasyondan hemen sonra hastaneden ayrıldı ve nekahat dönemini evinde geçirmeyi tercih etti. Operasyonda tamamı hastane dışından temin edilen malzemeler kullanıldı. Böylece, hastane kayıtlarından herhangi bir malzeme çıkışı görünmedi.
/images/100/0x0/55eb5945f018fbb8f8bb765a


6 çocuktan sonra ’Yeter’ dedi

ERDOĞAN kabinesinin en çok çocuklu Bakanı olan Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve eşi Şeyma Akdağ yukarıdaki fotoğraf bir Yeher Süsoy Röportajı için çektirmişti. Akdağ Ailesi’nin sahip olduğu altı çocuktan sadece üçü bu fotoğrafta yer almış ve röportaj 15 Ağustos 2005 tarihinde Hürriyet’te yayımlanmıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!