Bakan Akcan: Suç Karayolları'nda deÄŸil

Güncelleme Tarihi:

Bakan Akcan: Suç Karayollarında değil
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2001 14:57

Bayındırlık ve İskan Bakanı Abdulkadir Akcan, Karayolları`nın makine parkının yenilenmesi gerektiğini belirterek, "Yenilenmezse gelecek sene için endişelerim var" dedi. Akcan, kapanan yollardan Karayolları Genel Müdürlüğü'nün değil düşüncesiz sürücülerin sorumlu olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Akcan, TBMM`de, gazetecilerin karayollarında yürütülen karla mücadele çalışmaları konusundaki sorularını yanıtladı.Â

Kar ve afetin çalışmaları etkilediğini anlatan Akcan, "Bir  sorumsuz araç sahibi zincirsiz çıkıyor, sekiz saat arkasındaki konvoyu aşamıyoruz. Daracık bir karayolunda giden TIR, zincirsizlik yüzünden kaydığında, o yol devrilen TIR kaldırılamadığı için kapalı kalıyor. Karayolları etkinlik itibariyle bunun neresinde?" şeklinde konuştu.

EleÅŸtirilerin yapıcı olması gerektiÄŸini anlatan Akcan, karayolundaki karla mücadelenin yapılamayacağı durumlar da bulunduÄŸu, tipi yüzünden bazı bölgelerde yolların kapanabildiÄŸini kaydetti.Â
   Â
EN GENÇ ARAÇ 18 YILLIK
   Â
Bakan Akcan, Karayolları Genel Müdürlüğü ekiplerinin iyi çalıştığını belirterek, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

"Karayolunda mücadele yapacaksınız. Bunu Karayolları kendisi yapacak. Neyle yapacak? Oradaki insanlar sürekli değil, makinelerle  yapacak. Makine parkımızdaki en geç araç 18 yaşında. Bu makine parkınıtakviye edeceksiniz veya bu işi hizmet satın almak suretiyle özel sektöre devredeceksiniz. İkisinden birini yapacaksınız. Tercihi Karayolları ile bu işi yapma yönünde kullandığımıza göre, o zaman makine parkımızın süratle ele alınması lazım."

Akcan, Karayolları elemanlarının yeterli olduğunu, ancak makine parkının yetersiz kaldığını dile getirerek, daha seri ve sağlıklı mücadele için araçların yenilenmesinin gerekli olduğunu söyledi.

Abdulkadir Akcan, Karoyolları`nın makine parkının yenilenmemesi durumunda yaşanması olası sorunlar konusunda şunları kaydetti:

"Önümüzdeki sene, bu seneki başarıyı gösteremeyeceğimiz endişesini taşıyoruz Karayolları`nda.    Gelecek yıl, devlet olarak en az 50 milyon dolarlık makine parkı yenilemesini göğüslemek zorundayız. Bu bizim gücümüze güç katacak ve sıkıntılarımızı ortadan kaldıracak. Yenilenemezse gelecek sene için endişelerim var."

Bakan Akcan, bu durumda bir tercih konulması gerektiÄŸini belirterek, "Makine parkını yenilemeyen devlet, tercihini o yönde yapmıştır diyebilirsiniz. Ama bununla ilgili önlem de yok bütçede" dedi.Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!