Bahçeli’den TÜSİAD’a: Siyaset mühendisliği

Güncelleme Tarihi:

Bahçeli’den TÜSİAD’a: Siyaset mühendisliği
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2025 07:00

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TÜSİAD Genel Kurulu’nda yapılan konuşmalara tepki göstererek, “TÜSİAD’ın vesayetçi sancıları tekrar nüksetmiştir” dedi. 

Haberin Devamı

Gündeme ilişkin yazılı açıklama yapan Bahçeli, özetle şunları söyledi:

“TÜSİAD’ın vesayetçi sancıları tekrar nüksetmiştir. Türkiye’de demokratik standartlar son derece yüksektir. Aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir ve hukukun üstünlüğü hâkimdir. Türk yargısının takdir ve tasarruflarını eleştirmek haksızlık ve hazımsızlık olmakla birlikte uyumsuz ve uzlaşmaz bir muhalefet dilinin saplantılı tezahürüdür. TÜSİAD’ın iç ve dış çıkar gruplarına sözcülük yaparak Türk milletinin seçim ve tercihleri etrafında kuşku oluşturma gayret ve gayesi art niyetlilik, siparişi alınmış planlı siyaset mühendisliğidir.

YEDEK KULÜBESİ

TÜSİAD muhalefet cenahını konsolide etme arayışındadır. O halde CHP’nin bir yandan tavşan adayları gündemde tutarken diğer tarafta yedek kulübesinde beklettiği TÜSİAD Başkanı’nı cumhurbaşkanı adayı olarak tespit ve değerlendirmesi siyasi ve ideolojik ahlaklarıyla tutarlılık gösterecektir. Hiç kimse boşa sallayıp dolu tutmanın çabasında olmamalıdır. TÜSİAD’ın hükümeti devirme, değilse bile yıpratma, dahası muhalefete ön açma operasyonunun çatı kuruluşu haline dönüşmesi hukuksuz, anti demokratik ve gayri ahlaki bir savrulmadır. TÜSİAD Başkanı kendine güveniyorsa ve cesareti varsa sadece gizli kapaklı diyalogları ve al-ver süreçlerini ilan ve ifşa ederek ne kadar şeffaf ve demokrat olduğunu ispat edebilecektir.”    

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!