BAHÇELİ'DEN, ERDOĞAN'A SERT SÖZLER

Güncelleme Tarihi:

BAHÇELİDEN, ERDOĞANA SERT SÖZLER
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2013 14:06

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, basın toplantısı düzenledi. Bahçeli, "Başbakan Erdoğan yaşarken bölücülükten sabıka yemiş, milletimizin hiçbir değerine riayet etmemiş bir siyasetçinin ismini hangi akla hizmet Şırnak'taki havalimanına vermektedir? Bu handikap, bu hezimet, bu zulmet dolu karar; süreç tıkandı tıkanıyor diye bas bas bağıran dağ çetesi elebaşlarına göz kırpmak, gönüllerini almak, merak etmeyin arkası gelecek demek değil midir? Başbakan Erdoğan teröristbaşının ismini nereye verecek, mesela İmralı Adası'na bu caninin ismini koyacak veya üçüncü köprünün ismini yeniden ele alacak mıdır?" dedi.

Haberin Devamı

Kerkük'ün güneyindeki Huzeyre Mahallesi'nde bir kafede düzenlenen canlı bomba saldırısı ile ilgili olarak Bahçeli, "Türkmenler her gün tabuta koyulurken, canlı bombalar gece gündüz demeden cinayet vardiyalarında son sürat görev alırken, AKP hükümeti ne yapmaktadır? Başbakan Erdoğan'ın Mısır'da ölenlere neredeyse bir ağıt yakmadığı kalmışken, Türkmen kardeşlerimizi ağzına bile almaması dikkat çekici bir vefasızlık ve vicdansızlıktır. Bu kafa yapısına göre Gazze, Kerkük'ten daha önemlidir. Somali, Musul'dan daha değerlidir. Kahire, Tuzhurmatu'dan daha gözdedir. Çünkü Başbakan'ın derdi, kapanmamış hesabı Türklerledir, Türkmenlerledir. Ayrıca şu mübarek günlerde Doğu Türkistan'daki Çin zulmü, Oruç tutan kardeşlerimize yönelik alçakça uygulanan yaptırım ve engellemeler iyice artmıştır. Başbakan Erdoğan buna da vurdumduymazdır, buna da tepkisizdir. Bir kez daha Türkmeneli ve Doğu Türkistan'da uygulanan zulümleri kınıyor, hükümeti acilen harekete geçmeye davet ediyorum" dedi.

Haberin Devamı

"BÖLÜCÜLÜKTEN BESLENEN YÖNETİM MODELİ İFLAS SINIRINDADIR"

"Türkiye korku kapanına sıkıştırılmış, tehdit kuşağına alınmıştır" diyen Bahçeli şunları söyledi; "Bölücü terörden bölgesel meselelere, yeni anayasa hazırlığından süreç ihanetine, ekonomideki durgunluktan siyasetteki değer aşınmalarına, bu çerçevede açığa çıkan toplumsal öfkeden şiddet sahnelerine kadar tüm konu başlıkları enerjimizi tüketmekte, birlik ve beraberlik irademizi torpillemektedir. Başbakan Erdoğan'ın gevşeklikten, ürkeklikten, tarafgirlikten, kabalıktan ve bölücülükten beslenen yönetim modeli iflas sınırındadır.Türkiye dirlik ve düzenini kaybetmenin eşiğindedir. Türk milleti bin yıllık hukukunu yitirmenin, kardeşliğini askıya almanın parkurundadır. Gelişmeler endişe vericidir. Gidişat sakınca ve kırılganlıklarla doludur."

"KIRMIZI ÇİZGİLERİMİZ OLUP, GERİ ADIM ATMAMIZ DA MÜMKÜN DEĞİLDİR"

Yeni Anayasa çalışmalarına da değinen Bahçeli, "TBMM'nin değerli Başkanı'nın başkanlığında, anayasa hazırlığıyla ilgili çok gayretli bir süreç hepimizin gözü önünde vuku bulmuştur. Biz parti olarak, bugüne kadar ki çabaları takdirle karşılıyor ve mutlaka sonuca ermesini istiyoruz. Milliyetçi Hareket Partisi sonuna kadar uzlaşma masasında oturacak, tekliflerinde ısrarlı olacak ve milletimize yakışır, birlikte yaşamamızı teminat altına alan bir anayasa yapımı için üzerine düşen ne varsa yerine getirecektir. Esasen bu, milletimize verdiğimiz bir sözün gereğidir. Anayasa Uzlaşma Komisyonu 449 saatlik bir mesai harcayarak 183 toplantı yapılmış ve 177 maddenin müzakeresini gerçekleştirmişti. Ve 48 maddenin değişikliğinde görüş birliğine varmıştır. Komisyonun milli bekamızı doğrudan doğruya ilgilendiren, devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü tam manasıyla etkileyen maddeler hakkında fikir ve düşünce mutabakatı sağlayamadığı da açık bir gerçektir. Bir defa bizim anayasa konusundaki yaklaşımımız kafa karışıklığına meydan vermeyecek kadar nettir. Hassasiyet duyduğumuz konular kırmızı çizgilerimiz olup, geri adım atmamız da mümkün değildir" diye konuştu.

Haberin Devamı

"TUTARLILIĞIMIZDAN VE PRENSİPLERİMİZDEN ASLA AYRILMADIK"

Bahçeli, "Anayasa yapım veya değişiklik süreci kesinlikle milletimizin hizmetine odaklanmış, yararını ve yarınını gözeten güçlü bir idari ve hukuki perspektifle, geniş bir işbirliği zemininde hayat bulmalıdır. Hepsinden de önemlisi, Cumhuriyetin ruhuna ve lafzına zarar vermeyecek, verdirmeyecek bir güvence sunmanın yanında, Türk kimliğini zedelemeyecek milli bir nitelik de sergilemelidir. Bununla birlikte, etnik ve mahalli dillerin tanınmasına müsamaha göstermeyecek donanımda bulunmalı, değiştirilmesi dahi teklif edilmeyecek maddelere sadakat göstermelidir. Anlaşılacağı üzere dün ne söylüyorsak bugün de aynı noktadayız. Nitekim tutarlılığımızdan ve prensiplerimizden asla ayrılmadık" dedi.

Haberin Devamı

"ONAY VERMEMİZ KENDİMİZİ İNKARDIR"

Bahçeli, "Her türlü anayasal çalışmanın, hazırlığın ve çerçevenin özü ve ilkesi; devletimizin Türkiye Cumhuriyeti, adımızın Türk milleti, başkentimizin Ankara, dilimizin Türkçe, bayrağımızın ay yıldızlı al bayrak, milli marşımızın İstiklal Marşı olduğu kararlılığına, sözüne ve değiştirilemeyecek iradesine bağlı olmalıdır. Milli birlik ve bölünmez bütünlüğümüzün dayandığı temellerin tek devlet, tek vatan, tek millet, tek bayrak ve tek dil ülküsü olduğu benimsenmelidir. Bunun dışındaki her yol, yöntem, teklif ayrılıkta, bölünmede, çözülmede, dağılmada mutabakat arayışıdır ki, bizim de buna evet dememiz, onay vermemiz kendimizi inkardır, Türk milletini yok saymaktır" diye konuştu.

Haberin Devamı

"BAŞBAKAN ERDOĞAN NEYİ AMAÇLADIĞINI AÇIKLAMALIDIR"

Başbakan Erdoğan'ın öncelikle 48 maddenin hemen Meclis'ten çıkarılmasını istemek yerine, anayasa değişikliyle nereye varmak istediğini ve neyi amaçladığını açıklaması gerektiğini belirten Bahçeli, "Kaldı ki, Anayasa Uzlaşma Komisyonu görevinin başında ve mesaisini sürdürmektedir. Kimse telaşa kapılmamalıdır ki, değişiklik teklifleri yavaş ve yetersiz olsa da müzakere edilmektedir. Kuşkusuz uzlaşılan 48 madde yabana atılmayacak kadar önemlidir. Bunu küçümsemek, hafife almak ve Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nu sabote edecek müdahalelerde bulunmak bizim tarafımızdan doğru ve ahlaki görülmeyecektir. Israr ve sabırla, üzerinde uzlaşılan maddeler demokratik bir havuzda toplanmalı ve bu sayı mutlaka da arttırılmalıdır. Yeri ve zamanı gelince, gerek ve zorunluluk doğunca mutabakata varılan maddelerin Genel Kurul'a intikali bir seçenek olarak ele alınmalıdır" dedi.

Haberin Devamı

"UZLAŞMA MASASINDAN KALKMASINA BİR MANİ HAL YOKTUR"

Bahçeli, "Başbakan Erdoğan'ın anayasa değişikliğinde gözettiği amaç; başkanlık koltuğuna oturmak, PKK'yı memnun etmek, bölücülerin statü taleplerini karşılayarak teminat altına almak olarak şekillenmiştir. Bizim şu günkü ortamda; Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nu tökezletecek bir eğilimin içinde olmamız şöyle dursun; Başbakan'ın iftar programlarında kafasına estiği gibi atıp tutmasına, hezeyanlar içinde seslendirdiği çağrılarına kulak asmamız mantıklı ve makul bir tercih değildir. Bu nedenle 48 maddenin Meclis Genel Kurul'a getirilmesi çok erken, çok zamansız ve çok da gereksizdir. Cemil Çiçek'in Meclis'te grubu bulunan siyasi parti liderleriyle teması da bölük pörçük anayasa yapımına esasen terstir. Başbakan Erdoğan'ın, arzu ederse uzlaşma masasından kalkmasına bir mani hal yoktur" diye konuştu.

"KOMİSYON, MUTABAKAT SAĞLANAN MADDELERİ ÇOĞALTMALIDIR"

Bahçeli, "Bize göre, her ne olursa olsun, Anayasa Uzlaşma Komisyonu, sonuna kadar çalışarak mutabakat sağlanan maddeleri çoğaltmalıdır. Üzerinde uzlaşılamayan maddelerin de 2015 yılında yapılacak Milletvekilliği Genel Seçimlerinin arkasına bırakılması, milletimizin takdir ve tercihine emanet edilmesi en çıkar ve sağlıklı yoldur. Bizim açımızdan Başbakan'ın samimiyeti, inandırıcılığı ve dürüstlüğü hiç kalmamıştır" dedi.

"PKK'NIN SİLAH BIRAKMASI ASLA GERÇEKLEŞMEYECEKTİR"

Bahçeli, "Aylardır AKP ve PKK güdümünde teröristlerin geri çekildiğini yazıp çizenler, bu düzenbazlığı bayram havası gibi sunanlar, kare kare fotoğraflar yayımlayanlar eli birliğiyle Türk milletinin aklını çelmekle uğraşmıştır. Militanların sınır dışına çıktığı izlenimi verme arayışında olan çeyrek porsiyon gazeteciler, dağlarda yatıya kalıp da habercilik yaptığını zanneden küstahlar PKK'nın değirmenine su taşımışlar, kamuoyu algısını saptırmakla meşgul olmuşlardır. Halbuki teröristlerin ne çıktığı ne de geri çekildiği vardır. Başından beri ifade ettiğimiz gibi, PKK'nın geri çekilmesi ya da silah bırakması asla gerçekleşmeyecektir" diye konuştu.

"BİRİNCİ SAFHA, TERÖRİSTLERİN TÜM YURDA YAYILMASINA HİZMET ETMİŞTİR"

"Başbakan dağ kadrosuna yeni katılımları müzakere davuluyla uğurlamaktadır" diyen Bahçeli şunları söyledi; "Devletin güvenlik birimleri vurgun yemiş gibidir. PKK; moral depolamakta, yaralarını sarmakta, sadece yaşlı ve yıpranmış tetikçilerini geri çekmekte, serhildan, yani isyan provaları yapmakta, çözüm karambolunda silahlarını temizlemekte, özerklik için gün saymaktadır. Tavşana kaç tazıya tut diyerek PKK'ya kılavuzluk yapanlar, İmralı canisinin soytarılığına soyunanlar militan pazarı kurmuşlar ve dağa çıkışların alt yapısını oluşturmuşlardır. PKK'lı eşkıyaların çekilmesiyle son bulacağı iddia edilen birinci safha, teröristlerin tüm yurda yayılmasına ve mevzilerini tahkim etmesine hizmet etmiştir. Cizre ve Diyarbakır'da sahneye çıkan sözde asayiş birlikleri bu bakımdan ibretlik bir misaldir. 'Hükümet adım at' kampanyasının; 'zindanlar boşalsın, karakol, baraj ve HES yapımları durdurulsun, asker kışlasına çekilsin, Terörle Mücadele Kanunu ve antidemokratik yasalar kaldırılsın, koruculuk bitirilsin, köye dönüşler sağlansın, seçim barajı düşürülsün' talepleriyle PKK'nın şovuna dönüşmesi bir diğer örnektir. Başbakan Erdoğan bunların hepsine çanak tutmuştur."

"BAŞBAKAN ERDOĞAN TERÖRİSTBAŞININ İSMİNİ NEREYE VERECEK"

Bahçeli, "Başbakan Erdoğan anayasa ile uğraşırken bölücü alçakların dağda bayırda, ellerinde silah bellerinde el bombasıyla dolaşması karşısında, bu devlet, bu gafil hükümet nerededir? Başbakan Erdoğan yaşarken bölücülükten sabıka yemiş, milletimizin hiçbir değerine riayet etmemiş bir siyasetçinin ismini hangi akla hizmet Şırnak’taki havalimanına vermektedir? Bu handikap, bu hezimet, bu zulmet dolu karar; süreç tıkandı tıkanıyor diye bas bas bağıran dağ çetesi elebaşlarına göz kırpmak, gönüllerini almak, merak etmeyin arkası gelecek demek değil midir? Başbakan Erdoğan teröristbaşının ismini nereye verecek, mesela İmralı Adası’na bu caninin ismini koyacak veya üçüncü köprünün ismini yeniden ele alacak mıdır? Türk milletinin alın teriyle yapılmış bir havalimanına hıyanetten dolayı milli ruhlarda hüküm giymiş birisinin adını vermek tam olarak hıyanete iştiraktir ve affı da bu dünyada kesinlikle olmayacaktır." dedi.

"PALA SAVURAN SALDIRGAN KİME GÜVENMEKTE?"

Bahçeli, "Başbakan'ın ileri demokrasisinde elinde pala ve silah bulunan, sonra da tepkiler keskinleşince Fas'a kaçırılan vicdansızlığın zirve isimleri vardır. Başbakan Erdoğan bu palacıları, kadınlara tekme sallayan bu haşaratları kim ya da kimlerin görevlendirdiğini muhakkak ki açığa çıkarmalıdır. Taksim'in göbeğinde pala savuran saldırgan kime güvenmekte, kimlerden destek almaktadır? Geçim sıkıntısı çektiği, borçlarını ödeyemediği söylenen palalı ucube Fas'a nasıl gitmiş, kimler tarafından finanse edilmiştir? Başbakan gücü kime yeterse ona sataşmakta ve gözü kimi keserse ona çatmaktadır. Fakat sıra PKK'ya, şiddetten geçinen gerçek canavarlara gelince tıs diye sönmektedir. Türkiye zifiri bir karanlığın içindedir" dedi.

"HİPOKRAT YEMİNİ' ETMİŞ TÜM DOKTORLARIMIZA HAKARETTİR"

Bahçeli, "Bağımsız doktor talepleri de her şeyden önce görevlerine başlarken 'Hipokrat Yemini' etmiş tüm doktorlarımıza hakarettir. İmralı canisinin serbest kalması için tüm şartlar bir bir olgunlaştırılmaktadır. Hastalık raporuyla affedilmesi bile mümkün ve ihtimal dahilindedir. Bunun için de İmralı canisi ve örgütünün süreç ve çözüm şaibesi altında her yola başvuracağı açıktır. Süreç ihanetini gerçek bir fırsata dönüştüren ortadadır ki, İmralı canisi ve Kandil kadroları olmuş ve sözde çözüm paketinin içini doldurma görevini üstlenerek, Başbakan ve hükümetini kuklaya çevirmişlerdir" dedi.

"HERKES TARAFINI, SIRASINI, YERİNİ VE YÖNÜNÜ ÇOK GEÇ OLMADAN BELİRLEMELİDİR"

Bahçeli, "Başbakan Erdoğan insaf sahibi ise, vicdan sahibi ise, birazcık milli gururu varsa bu ihanet yolculuğundan dönmelidir. Pazarlıklara son vermeli, İmralı canisine kaptırdığı haysiyetinin kalan parçalarını geri almalıdır. Bizim başka vatanımız yoktur. Gidecek, sığınacak ve yaşayacak başka topraklarımız bulunmamaktadır. Bu nedenle, Milliyetçi Hareket Partisi, Türkiye'yi böldürmeme konusunda kararlıdır. Milliyetçi Hareket Partisi hainlerin zafer naraları atmalarına geçit vermeyecektir. Milliyetçi Hareket Partisi vatana, bayrağa ve millete son ferdine kadar sahip çıkacak, leke sürdürmeyecektir. Bunlardan tavizimiz kesinlikle olmayacaktır. İkazen bildiriyorum ki, milli ve manevi değerlerimizle oynamaya kim cüret etmişse bunun sonucuna katlanacaktır. Herkes tarafını, sırasını, yerini ve yönünü çok geç olmadan belirlemelidir" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!