Bahçeli: Barzani ve PKK çizgisinde milletvekilleri var

Güncelleme Tarihi:

Bahçeli: Barzani ve PKK çizgisinde milletvekilleri var
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2007 11:25

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM'de bazı milletvekillerinin "Barzani ve PKK çizgisinde" olduğunu öne sürdü. Bahçeli, yarın Meclis’te, sınır ötesi harekat için yapılacak tezkere görüşmelerinin, “Barzani ve PKK yanlısı milletvekillerinin bulunması nedeniyle" kamuoyuna açık olarak yapılmasını istedi.

Haberin Devamı

MHP Grup toplantısında konuşan Bahçeli, yarınki tezkere görüşmelerini hükümetin kapalı oturum olarak yapmayı düşündüğünü belirtti. Bahçeli, kapalı oturumdaki görüşmelerin “Devlet Sırrı” olarak saklanacağını ifade ederek, Genel Kurul’un açık yapılmasını istedi. Bahçeli şunları söyledi:

“TBMM’nin bugünkü yapısı ve bazı milletvekillerinin alenen Barzani ve PKK çizgisinde tutum almış olmaları kapalı oturumu gerekli hale getirecek sebepleri ortadan kaldırmaktadır. Kimin ne olduğu ve ne düşündüğü ortadadır. Bu durumda gizli oturum yaparak neyi kimden saklayacaksınız. Bu şartlarda yapılacak kapalı oturum sadece gerçekleri ve kimin bu konuda ne söylediğinin ve nasıl oy kullanıldığının Türk milletinden saklanması amacına hizmet edecektir. Bu düşüncelerle yarınki görüşmelerin ve oylamanın açık olması ve her şeyin Türk milletinin gözleri önünde alenen cereyan etmesi için sayın Başbakan Erdoğan’a buradan çağrıda bulunmak istiyorum.”

Haberin Devamı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bazı AKP milletvekillerini Barzani ve PKK yanlısı olmakla suçladı.

Bahçeli, “Kuzey Irak’a askeri harekat konusunda Barzani ve PKK’nın yanında saf tutan bu cepheye bazı AKP milletvekillerinin de katılması ve askeri operasyona Türkiye içinden büyük tepki olacağını hesap edilmesi gerektiğinin söylenmesi ibret verecidir. Başbakanın yakın çevresinde bulunan ve PKK çizgisindeki yakın geçmişleri çok iyi bilinen bu AKP milletvekillerinin şantaj ve tehdit dolu bu zırvaları TBMM çatısı altına sızan bölücülerin sadece 20 milletvekiliyle sınırlı olmadığını göstermiştir" dedi.

Devlet Bahçeli Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, son dönemde Irak’ta Türkiye’ye yönelik terörist sızmalarda artış yaşandığını belirterek, PKK terörünün çok tehlikeli boyutlara ulaştığını söyledi. Terörün büyük şehirleri de hedef aldığını anımsatan Bahçeli, kanlı eylemlerin hız kazandığını ifade etti.

Bahçeli, Avrupa’nın Türkiye’de bölücülüğün önünü açmak için açık çaba sürdürdüğünü, ABD’nin de terörle mücadele konusunda tedbir almakta isteksiz olduğunu savundu. Bu nedenlerin, TSK’nın Irak’taki terör yuvalarına müdahalede bulunmasını tek çare haline getirdiğini belirten Bahçeli, Türkiye’nin terörün önlenmesi konusunda siyasi ve diplomatik tüm yolları tükettiğini, terörü kendi imkanlarıyla bitirme noktasına geldiğini ifade etti. Hükümetin, terör gibi organize bir faaliyeti "sözde etnik kimliklerin okşanması ile çözeceğini" zannettiğini söyleyen Bahçeli, ayrışma ve bölünmenin dinamiklerinin bütün unsurlarıyla harekete geçirildiğini savundu.

Haberin Devamı

"BELEDİYELER FEDERAL YAPILANMANIN ATLAMA TAŞI"

Bahçeli, bazı belediyelerin "terör örgütünün güdümündeki bölücü mihrakların" eline geçirildiğini ifade ederek, belediyelerin federal bir yapılanmanın atlama taşları olarak kullanıldığı görüşünü dile getirdi.

Bahçeli, “AKP’nin yıllardır yaptığı hatalar ve etnik ayrışma siyaseti, teröristlere ‘dağdaki yurttaşlar’ ve ‘kardeşlerimiz’ diyerek PKK sözcülüğü yapan Türk Silahlı Kuvvetlerine dil uzatacak kadar ihanet içinde bulunan terör maşalarının yıllar sonra Meclis çatısı altına yeniden gelebilmelerine de zemin hazırlanmıştır” diye konuştu.

"BAŞBAKAN'IN YAKIN ÇEVRESİ"NE SUÇLAMA

Bazı AKP milletvekillerini de "Barzani ve PKK yanlısı" olmakla suçlayan Bahçeli, “Kuzey Irak’a askeri harekat konusunda Barzani ve PKK’nın yanında saf tutan bu cepheye bazı AKP milletvekillerinin de katılması ve askeri operasyona Türkiye içinden büyük tepki olacağını hesap edilmesi gerektiğinin söylenmesi ibret verecidir. Başbakanın yakın çevresinde bulunan ve PKK çizgisindeki yakın geçmişleri çok iyi bilinen bu AKP milletvekillerinin şantaj ve tehdit dolu bu zırvaları TBMM çatışı altına sızan bölücülerin sadece 20 milletvekiliyle sınırlı olmadığını göstermiştir” dedi.

Haberin Devamı

TEZKEREYE TAM DESTEK

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakanlık tezkeresine tam destek vereceklerini açıkladı.

Devlet Bahçeli Grup toplantısında yaptığı konuşmada, askeri bir harekatın teröre tamamen son vermeyeceğinin bir gerçek olduğunu belirterek, “Ancak yaşadığımız tecrübeler, bizlere yöre halkının üzerindeki terör ve silah tehdidi kaldırılmadıkça, ne özgün olabileceklerini, ne de Anayasamızın çizdiği çerçevede demokratik haklarını tam anlamıyla kullanabileceklerini göstermiştir” dedi.

Verilecek acı kayıpların artarak devam etmesinin Türkiye’yi bir kardeş kavgasına sürükleyeceğini söyleyen Bahçeli, “Milliyetçi Hareket Partisi bu mülahazalarla eksik ve yetersiz bulmasına rağmen Başbakanlık tezkeresine tam destek verecektir” dedi.

Haberin Devamı

Bahçeli, Başbakan Erdoğan’ın bugüne kadar yapılan sınır ötesi operasyonlardan çok büyük netice alınmmasıyla ilgili sözlerinin, hükümetin bu konudaki ciddiyetine ve samimiyetine gölge düşürdüğünü belirtti.

PKK terörünü ortadan kaldırmak için Kuzey Irak’a karşı alınacak tedbirlerin niteliğinin ve askeri harekatın zamanının hükümet tarafından tespit edileceğini ancak bu konuda Genelkurmay Başkanlığı’nın görüş ve değerlendirmelerinin belirleyici olacağını dile getiren Bahçeli, askeri harekatın zamanlamasının çok önemli olduğunu aksi halde bölgede çok yakında girilecek kış şartlarının teröristlere zaman kazandıracağına işaret etti.

Bahçeli şöyle devam etti:

Haberin Devamı

“Başbakanlık tezkeresinden Kuzey Irak’ta sadece terör örgütü PKK’nın hedef alınacağı anlaşılmaktadır? Kuzey Irak’ı Türkiye’ye karşı saldırılarda bir harekat üssü olarak kullanan PKK teröristlerinin en büyük koruyucusu Barzani ve bölgedeki peşmerge gruplarıdır. Bölgeye gönderilecek silahlı kuvvet unsurlarımıza sadece PKK teröristlerini hedef alma yetkisi ve görevi verilmesi, hem fiiliyatta mümkün olmayacak hem de bu kısıtlama Türk askerlerinin güvenliğini çok ağır ve ölümcül risk ve tehlike altına sokacaktır. Tezkerenin ikinci sakatlığı, siyasi hedeflerin çok dar bir çerçevede tutulmasından kaynaklanmaktadır.”

BAHÇELİ “ERMENİ TASARISI'NA KARŞI HABUR VE İNCİRLİK RESTİ” İSTEDİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ermeni iddialarıyla ilgili tasarının kabul edilmesi halinde ABD’ye gösterilen Habur ve İncirlik kolaylığının artık gösterilmemesini önerdi.

Devlet Bahçeli grup toplantısında yaptığı konuşmada, "soykırım" tasarısının ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesinden geçmesinin çok "çirkin ve esef verici bir gelişme" olduğunu söyledi.

Tasarı'nın Genel Kurul'da kabul edilme olasılığının çok yüksek olduğunu ifade eden Bahçeli şöyle devam etti:

“Türkiye’nin onur dolu tarihini seviyesiz şekilde iç politika malzemesi haline getiren ABD Temsilciler Meclisi Türkiye’yi derinden yaralayan düşmanca bir hareketi Genel Kurul kararıyla sonuçlandırılmak aşamasındadır. Türk milletini derinden yaralayan bu hareketin karşısında sessiz ve tepkisiz kalınması düşünülmeyecektir. Bu konuda Türkiye’nin elindeki en etkili imkan Irak’taki ABD güçlerinin lojistik desteğinin ve savaş malzemesi ihtiyacının Habur ve İncirlik üzerinden sağlanıyor olmasıdır. Hükümet, Temsilciler Meclisi’ndeki oylama öncesi karar tasarısı kabul edilirse bu kolaylıkların son bulacağını hiç vakit kaybetmeden açıklamalıdır. MHP bu konuda hükümete tam destek vermeye hazırdır."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!