Baharın müjdecisi cemre düştü mü? 2020 üçüncü cemre ne zaman düşüyor?

Güncelleme Tarihi:

Baharın müjdecisi cemre düştü mü 2020 üçüncü cemre ne zaman düşüyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2020 01:26

Baharın müjdecisi olan cemre düşmesiyle ilgili araştırmalar, hava sıcaklığını artmasıyla beraber hız kazandı. Sırasıyla havaya, suya ve toprağa düşen cemrenin 2020 yılında ne zaman düşeceği pek çok kişinin merak ettiği konulardan. Kış aylarının sona ermesi olarak bilinen cemre düşmesi birer hafta aralıkla düşüyor. Peki, Baharın müjdecisi cemre düştü mü? 2020 üçüncü cemre ne zaman düşüyor? İşte, o konu hakkında detaylar.

Haberin Devamı

Cemre toprağa düştü mü sorusu pek çok vatandaşın gündem maddesi olmaya başladı.Hava durumundaki iyileşmeyi gösterecek olan Cemre düşme tarihleri, havaya ve suya düşmesinin ardından toprağa düşüp düşmediğiyle araştırılmaya başlandı. Peki, Cemre ne zaman düşecek? İşte, 2020 Cemre düşme tarihleri hakkında detaylı bilgiler

Cemre toprağa ne zaman düşer sorusu ile hava sıcaklıklarının son durumlarını merak eden vatandaşlar, internet üzerinden araştırmalarını gerçekleştiriyor. Her yıl belirli tarihlerde havaya, suya ve toprağa düşen cemre, hava sıcaklıklarının artması ve havaların ısınması anlamına geliyor. Peki, cemre ne zaman düşecek? İşte, son cemre düştü mü sorusunun cevabı ve cemrelerin düşme tarihleri hakkında detaylı bilgiler

CEMRE DÜŞME TARİHLERİ 2020

Haberin Devamı

Halk takvimi ve inanışına göre, kasım günlerinin 100. gününden 5 gün sonra cemrelerin düşmeye başlıyor. Cemrenin birer hafta aralıkla havaya, suya ve toprağa düştüğüne inanılıyor. Üç tane olan cemrenin birincisi havaya (19-20 Şubat), ikincisi suya (26-27 Şubat) ve üçüncüsü de (5-6 Mart) toprağa düşer.

CEMRE HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER

"Ateş", "kor" anlamına gelen cemrenin her yıl şubat ayı sonunda başlayan takvime göre önce havaya, sonra suya, son olarak da toprağa düştüğü kabul ediliyor. "cemre düşmesi", bahar bayramı nevruzun yaklaştığına da işaret ediyor.

"cemre düşmesi" hayvancılıkla uğraşanlar için soğuk nedeniyle dışarıya çıkartamadıkları hayvanların otlaklara kavuşma zamanının yaklaştığını, tarımla uğraşanlar için de toprağın işlenme dönemine gelindiğini ifade ediyor. Cemre düşmelerinin başlamasıyla birlikte nevruz hazırlıkları başlıyor.

BAKMADAN GEÇME!