Bağlanmayan kemer açılmayan hava yastığı öldürdü

Güncelleme Tarihi:

Bağlanmayan kemer açılmayan hava yastığı öldürdü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 1999 00:00

Haberin Devamı

Şiddetli dolu yağışı, aşırı hız, takılmayan emniyet kemeri ve açılmayan hava yastığı 26 yaşındaki Ece Feyza Cıngıllıoğlu'nun hayatına mal oldu. Takla atan otomobilde bulunan Ece Feyza'nın 32 yaşındaki erkek arkadaşı Erkmen Gönül'ün ise burnu bile kanamadı.

Tekstil işiyle uğraşan Makine Mühendisi Erkmen Gönül, önceki gün Kültürpark'ta buluştuğu kız arkadaşı Ece Feyza Cıngıllıoğlu ile tenis oynadı. İki genç, saat 15.00'te, pide yemek için Çeşme ilçesine gitmeye karar verdi. Erkmen Gönül, yönetimindeki 35 CAB 04 plakalı son model Opel Vectra otomobiliyle İzmir- Çeşme otoyolunda hızla ilerlerken, Alaçatı yakınlarına aniden şiddetli dolu yağışı başladı. Görüş mesafesinin düşmesi nedeniyle Erkmen Gönül, yavaşlamak için frene bastı. Tamamen doluyla kaplı asfaltta, kontrolden çıkan otomobil orta refüje çarptı, elektrik direğini devirdikten sonra durabildi.

HAVA YASTIĞI AÇILMADI

Yandan çarptığı için hava yastığı açılmayan otomobilin sürücüsü Erkmen Gönül, kazadan mucize eseri burnu bile kanamadan kurtuldu. Ancak kemer takmayan Ece Feyza Cıngıllıoğlu, hurda yığınına dönen otomobilden fırlayarak asfalta çarptı, ağır yaralandı. Otoyolda görevli kurtarma ekipleri, yol kenarında kanlar içinde yatan Ece Feyza Cıngıllıoğlu'nu ambulansa alırken, kazanın şokunu yaşayan Erkmen Gönül, ‘‘Allahım ne olur Ece'yi kurtar’’ diye dua edip ağladı.

Ancak Ece Feyza Cıngıllıoğlu, ağır yaralı kaldırıldığı Çeşme Devlet Hastanesi'nde birkaç saat ecelle pençeleştikten sonra yaşamını yitirdi. Doktorlar Ece Feyza'nın, başını çarpması sonucu beyin kanamasından öldüğünü söyledi.

Ettiği dualar ve akıttığı gözyaşı kız arkadaşı Ece Feyza'yı kurtarmaya yetmeyen Erkmen Gönül, girdiği şok nedeniyle ifade bile veremedi. Gönül, ölüme neden olduğu gerekçesiyle gözaltına alındı.

AİLE ŞOKTA

Cıngılloğlu Holding'in sahibi Halit Cıngıllıoğlu'nun akrabası olan İzmir eski Gelirler Müdürü Osman Cıngıllıoğlu ile eşi Saadet, Güzelyalı'daki evlerinde kazayı öğrenir öğrenmez Çeşme'ye geldi. En küçük çocukları Ece Feyza'nın hastanede öldüğünü öğrenen Cıngıllıoğlu çifti, yıkıldı. Anne Sadet Cıngıllıoğlu, ‘‘Kızım daha gelinlik giymeden neden bizi bırakıp gittin. Kaderin böyle mi olacaktı. Biz bu acıya nasıl dayanırız’’ diyerek gözyaşına boğuldu.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!