Bağımsız Film Festivali başladı

Güncelleme Tarihi:

Bağımsız Film Festivali başladı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2002 16:24

İstanbul'da ilki düzenlenen Bağımsız Film Festivali başladı. Bugünün en çarpıcı filmi Hint Usulü Patlamış Mısır.

Haberin Devamı

Ticari gösterime giren ve birbirine benzeyen filmlerden sıkıldıysanız ilk kez düzenlenen Bağımsız Film Festivali size çok sayıda seçenek sunuyor. Bugün başlayan festival dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen ve büyük stüdyolara bağlı kalmadan çekilen çok sayıda filmi sinemaseverlerle buluşturuyor.

Bağımsız Film Festivali'nde bugünün en çarpıcı filmi Nisha Ganatra'nın imzasını taşıyan Hint Usulü Patlamış Mısır (Chutney Popcorn) . Film, geçen yıl Berlinale'de Seyircilerin Seçtiği En İyi 2'nci Film Ödülü'nün yanısıra 1999 Los Angeles Outfest'de en iyi film, 1999 New Port'ta da en iyi film ödülünü kazanmıştı.

Yönetmen Ganatra sıradışı bir konuyu işleyen filmi için "Filmdeki herkes kendi kültür yitimiyle, kültür eksikliğiyle, kültür yoksunluğuyla alay ediyor. Amerika'da Hintli oluşumuzu ortaya koyuş biçimimiz gibi tıpkı. Filmdeki bütün karakterler, bir şeyleri yeniden yaratmaya ve bunlara tutunmaya çalışıyorlar" diyor.

Haberin Devamı

Film, New York'ta yaşayan Hintli bir ailenin öyküsünü anlatıyor. Ailenin kızı Reena lezbiyendir. Ailenin köklerinin ait olduğu kültür tarafından pek hoş karşılanmayan bu durum Reena ile anne ve babası arasında çatışma yaratır.

Ganatra, Hint Usulü Patlamış Mısır'da aşk ve insan ilişkileri gibi sıradan konuları biraz mizahi, biraz uçucu ama içten ve etkileyici bir dille anlatıyor.

New York Üniversitesi Sinema Yüksekokulu mezunu olan Nisha Ganatra, ilk uzun metraj filmi Hint Usulü Patlamış Mısır'ı (Chutney Popcorn) çekmeden önce Schindler'in Listesi ve Erkek Severse gibi filmlerde asistanlık yaptı.

Film bu akşam saat 21.30'da AFM Salon2'de seyirciyle buluşuyor.

Bağımsız Film Festivali'nin yarınki programı ise şöyle:

Takip
Saat: 10:00

Soğuk ve Çılgın
Saat: 12:00

Öyle Bir Şey Yok
Saat: 15:00

Kara Dul
Saat: 21:30

Bir Rüya İçin Ağıt
Saat: 00:00


Kısa Filmler
Asfalta Çakılan Kız

Saat: 15:00

BBC Müzik ve Film
Saat: 19:00

Bak Müzik; Videolar
Saat: 21:30

Mill! Fantastik
Saat: 00:00

Biletler için www.biletix.com
Tel: 0 216 454 15 55
Beyoğlu Fitaş Sineması: 0 212 292 11 11
Bilet fiyatları/ Tam: 6 Milyon TL, Öğrenci: 5 Milyon TL

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!