Bağdat'taki saldırıda ölenlerin sayısı 17'ye yükseldi

Güncelleme Tarihi:

Bağdattaki saldırıda ölenlerin sayısı 17ye yükseldi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2012 21:12

Irak'ın başkenti Bağdat'ta Kerbela'ya gitmeye çalışan Şiileri hedef alan bombalı saldırılarda ölenlerin sayısının 17'ye çıktığı bildirildi.

Irak emniyet ve sağlık yetkilileri, bugün Bağdat'ta, Hz. Hüseyin'in Kerbela'da şehit edilişinin 40. günü dolayısıyla yapılan "Erbain" törenlerine katılmak üzere Kerbela şehrine giden Şiileri hedef alan üç bombalı saldırının düzenlendiğini, bu saldırılarda 17 kişinin öldüğü ve 66 kişinin yaralandığını açıkladı.
Bağdat'ın kuzeyinde yer alan ve çoğunluğu Şii olan Şaab semtinde akşam saatlerinde bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda 2'si polis olmak üzere 8 kişi öldü, 20 kişi yaralandı.

İkinci saldırı Bağdat'ın güneybatısındaki El Muvasalat semtinde bomba yüklü araçla akşam düzenlendi. Saldırıda 7 kişi öldü, 24 kişi yaralandı.
Bağdat'ta, yola yerleştirilen bir bombanın patladığı ve olayda Kerbela'ya gitmekte olan Şii ziyaretçilerden 2 kişinin öldüğü ve 10 kişinin yaralandığı belirtildi.
Bağdat'ın güneybatısındaki Şırta El Rabia semtinde de akşam bir patlama meydana geldiği, olayda 12 kişinin yaralandığı kaydedildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!