Bağcılar'da patlama! Olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2021 11:09

İstanbul Bağcılar'da bir binanın çatı katında bulunan evde doğalgaz patlaması sonucu yangın çıktı. Binanın çatısı alevlere teslim olurken, yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. CNN TÜRK Muhabiri Emrah Çakmak bölgeden son bilgileri aktarırken, 'Binada o dakikalarda kimse yoktu. İGDAŞ ekipleri önlem kapsamında mahallenin doğal gazını kesti. Mahallede ciddi bir doğal gaz kokusu hakim. Patlamanın yaşandığı daire yakınındaki binalar da tahliye edildi.' ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

ıldıztepe Mahallesi 548 Sokak'ta bulunan 3 katlı binanın çatı katında bugün yaşanan yangın sonrası, evin önündeki yolda göçük meydana geldi. İddiaya göre doğalgaz kaynaklı patlama sonucu yaşanan yangında bölgeye sevk edilen itfaiye ekibi yangını söndürdü. Daha sonra itfaiye ekiplerinin dairede soğutma çalışması yaptığı sırada yolda göçük meydana geldi. İtfaiye ekipleri araçlarını başka yere park ederek yolda güvenlik önlemi aldı. Göçük yaşanan yolda İGDAŞ ekipleri çalışma yaparak göçüğün neden meydana geldiğine dair inceleme başlattı.

Bağcılarda patlama Olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi

Mahalle sakinleri, göçüğün yaşandığı 548 Sokak altında, M3 Kirazlı-Bakırköy Metro hattı inşaatı çalışmalarının olduğu bu yüzdende göçüğün yaşanmış olabileceğini iddia etti.
Bağcılarda patlama Olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi

"PATLAMA BİNAYI SALLADIĞINA GÖRE YOLUDA ÇÖKERMİŞ OLABİLİR"

Haberin Devamı

Göcüğün yaşandığı sokakta oturan Salih Kahveci, "Sabah evde oturduğum sırada bir patlama oldu. Bina sallandı. Dışarı çıktığımda karşı apartmanın çatısı yanıyordu. İtfaiyeyi aradık yangını söndürdü. Sonrasında da bu göçük meydana geldi. Göçük gaz sıkışmasından yaşanmış olabilir. Patlama binayı salladığına göre yolu da çökermiş olabilir. Bu yolun altından metro inşaatı da geçiyor. Ondan da kaynaklı olabilir" dedi.

"ÖNCE PATLAMA OLDU, BÜTÜN BİNALAR SALLANDI"

Mahalle sakini Salih Kahveci, "Yukarı cama çıktığımda karşı komşunun çatısı uçtu. İlk başta bir şey yoktu, sonra birden alevler çıkmaya başladı. Sonra yangın büyüdü çatı yandı. Evde kimsenin olup olmadığını bilmiyoruz. Önce patlama oldu, bütün binalar birden salladı" dedi.

"BAM DİYE BİR SES GELDİ"

Bir diğer mahalle sakini Ali Çolak, "Biz arkadaşlarla oturuyorduk. 'Bam' diye bir ses geldi. Ne olduğunu anlamadık. Geldik baktık çatıyı alevler almış. Yaralı yok. Bir kadın kendinden geçmişti onunda durumu iyi" ifadesinin kullandı. Yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürülürken, binada maddi hasar oluştu. Öte yandan, patlamanın yaşandığı ev sakinlerinin memleketinde olduğu evde kimsenin olmadığı öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!