Bağcılar Belediyesi'nden kiraz bahçesi

Güncelleme Tarihi:

Bağcılar Belediyesinden kiraz bahçesi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2011 10:22

Bağcılar Belediyesi’nin Nostalji Bahçeleri Projesi kapsamında Kirazlı Mahallesi’nde oluşturduğu Kiraz Bahçesi’nin sezon açılışı gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, programda yaptığı konuşmada, Bağcılar’ı ismine uygun bir hale getirmek için çalıştıklarını söyledi. Kiraz Bahçesi’nin bunun en somut örneklerinden biri olduğunu ifade eden Çağırıcı, “Kirazlı Mahallemizde ismine uygun olarak Kiraz Bahçemizi oluşturduk. Kirazlar olgunlaştı ve sezon açılışını gerçekleştirdik” dedi.

“ÇOCUKLARIMIZ DALINDAN İLK DEFA KİRAZ YİYOR”

Bağcılar’ın Anadolu’nun değişik yörelerinden göçle gelen insanlar tarafından oluşturulduğunu hatırlatan Çağırıcı, “Köylerimizde yaşamış olduğumuz o güzellikleri, şehir ortamında burada da bir nostalji olarak yaşayalım istedik. Nostalji Bahçeleri Projesi de bu şekilde doğdu. Belki büyükler olarak bizler, köyümüzde dalından meyve yiyebildik ancak pek çoğumuzuz çocuğu bu mutluluğu ilk defa yaşıyor" diye konuştu.

Haberin Devamı

Üzüm Bağı ile başlayan Bağcılar’daki nostalji bahçesi geleneğinin, Kiraz ve Kayısı bahçeleri ile devam ettiğini belirten Çağırıcı, “Son olarak 10 dönümden fazla olan Kestane Bahçemizi hazırladık. Sırada elma ve fındık bahçelerimiz var. Hedefimiz 22 mahallemizin tamamına bir nostalji bahçesi kazandırmak” şeklinde konuştu.

Bağcılar Belediyesinden kiraz bahçesi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!