Bacağıma bakıp ‘Çin çin’ dedi

Güncelleme Tarihi:

Bacağıma bakıp ‘Çin çin’ dedi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 1998 00:00

Haberin Devamı

Kartal Ticaret Meslek Lisesi'nde cinsel taciz olayı patladı. 11'inci sınıftan bir genç kız, ‘‘Bacaklarıma bakarak çin çin dedi’’ diyerek müdür yardımcısını cinsel tacizle suçladı.

Z.Y. adlı genç kız, Müdür Yardımcısı Kadir Siner'in sadece kendisini değil başkalarını da taciz ettiğini öne sürdü ve şöyle dedi: ‘‘Kadir Bey ben sınıfta otururken yanıma gelip bacaklarıma bakarak ‘Çin çin' dedi. Ben önce ne demek istediğini anlamadım. Sonra konuyu anlayıp kendisine surat asınca beni odasına çağırdı. Kendisine kızıp kızmadığımı sordu ve gönlümü almaya çalıştı. Okuldaki bazı kızları odasına çağırıp onlara ‘Siz çok güzelsiniz. Bazı kızlardan çok farklısınız' dediğini duydum.’’

Ve borsa iddiası

Okul hakkındaki iddialar, sadece cinsel tacizle bitmedi. Veli ve öğrencilerden toplanan paraların borsaya yatırıldığı iddiaları da ortaya atıldı. Bu yüzden Milli Eğitim Bakanlığı müfettişleri, okulla ilgili soruşturma başlattı. Öğrencilerden F.Ö. ise ‘‘Müdür Başyardımcısı Nedim Kakoç, sınıflara girerek ‘Bu okulun kızlarına yazık oluyor. 1.5 milyona kendilerini pazarlıyorlar' dedi’’ iddiasını ortaya attı.

Diğer iddialar

F.Ö. ayrıca dönem başında para toplandığı halde pasolarını alamadıklarını, okula kayıt için 5 ile 50 milyon, staj yapan öğrencilerden ise makbuz verilmeden 2-4 milyon lira alındığını söyledi. Öğrenci S.A. da, ‘‘Müdür Yardımcısı ve Edebiyat öğretmeni İlker Bozdağ, öğrencilerden 5 notuna 750 bin lira, 4 notuna da 500 bin lira istedi. Vermeyenleri sınıfta bırakmakla tehdit etti’’ dedi. Suçlanan iki yönetici ise, Hürriyet'in sorularını yanıtlamaktan kaçındı.

İddiaları ortaya atan iki kız

Kartal Ticaret Meslek Lisesi öğrencileri F.Ö ve Z.Y., iddialarını Milli Eğitim Bakanlığı müfettişlerine de anlattılar. Taciz iddiasını Z.Y. (sağda) ortaya attı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!