Bacağı sürekli büyüyor

Güncelleme Tarihi:

Bacağı sürekli büyüyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2007 12:18

Kırıkkale'de 9 yaşında gözlerini kaybeden, 14 yaşında fil hastalığına yakalanan genç, tedavi olmayı bekliyor.

Haberin Devamı

Kırıkkale'nin Keskin ilçesine bağlı Kurşunkaya köyünde yaşayan 19 yaşındaki Mustafa Demirkan'ın sağ bacağı, yakalandığı fil hastalığı nedeniyle her geçen gün büyüyor.

Ankara Atatürk Eğitim Araştırma Hastanesinde bir süre tedavi gördüğünü, ancak sonuç alınamadığını bildiren Demirkan, AA muhabirine, yatağa bağlı yaşamak zorunda kaldığı için acı çektiğini söyledi.

Tedavi olacağı ve yeniden yürümeye başlayacağı günü sabırsızlıkla beklediğini belirten Demirkan, şöyle devam etti:

“İlkokul 3. sınıfa gittiğimde, geçirdiğim bir rahatsızlık sonucu gözlerim kör oldu ve okulu bırakmak zorunda kaldım. 14 yaşına geldiğimde ise sağ bacağımda bir büyüme başladı. Hastaneye gittiğimizde, fil hastalığına yakalandığım söylendi. O günden beri devam eden tedavi sürecimde herhangi bir sonuç alınamadı. Şu anda sağ bacağımın ağırlığı, 40 kilograma kadar ulaştı.”

Haberin Devamı

Tedavi olmak ve yeniden yürüyebilmek istediğini belirten Demirkan, evde yatağa bağlı kaldığı süre içinde yaşadığı acıları, türkü dizelerine döktüğünü kaydetti.

Anne Nezihe Demirkan ise oğlunun acılarına tanık olmaktan duyduğu üzüntüyü dile getirerek, bacağının neredeyse vücudunun büyüklüğüne ulaştığını belirtti.

Tüm imkanlarını oğlunun sağlığı için harcadıklarını, ancak sonuç alamamanın üzüntüsünü yaşadıklarını ifade eden Nezihe Demirkan, oğlunun söylediği türküler karşısında gözyaşlarını tutamadığını sözlerine ekledi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!