Babylon canlı, heyecanlı

Güncelleme Tarihi:

Babylon canlı, heyecanlı
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2009 15:46

Babylon Mart ayında yine yerli yabancı birçok müzisyeni ağırlıyor.

Haberin Devamı

Konser merkezi Babylon, müzikseverlere farklı bakış açılarının toplandığı düzenli ve zengin bir program sunmaya devam ediyor. Yeryüzünün farklı seslerini müzikseverlerle buluşturan Babylon Mart ayında Cem Yılmaz, Rapçi Fuat, Baba Zula, Ricky Ford/Neyzen Tevfık Project, Shantel, Ayça Şen gibi yine yerli yabancı birçok müzisyeni ağırlıyor.

 

Geçen ay boyunca Hürriyet.com.tr’yi sıkı takip eden okurlarımız bizden pek çok etkinliğe bilet kazandılar. Siz de konser ve söyleşilere bilet kazanan şanslı okuyucularımızdan olmak istiyorsanız Mart ayı boyunca Hürriyet.com.tr’yi takip etmeye devam edin.

 

Haberin Devamı

 

Babylon resimli Mart ayı etkinlik rehberi

BABYLON'DA BU AY

 

Lokal Anestezi - Cem Yılmaz (Talk-Show)

02 Mart 2009 Pazartesi / 20:30

 

 

Televizyonda izlediğin herhangi bir talk-show'u düşün, kameraları at ve mekanın Babylon olduğunu hayal et. Bu hayal, programın yaratıcısı Erim Özşen ve Lokal Anestezi'yle gerçek oluyor. 2 Mart akşamı Cem Yılmaz bu geceye özel sohbetiyle Lokal Anestezi'ye konuk oluyor. Birebir katılabildiğin, soru sorabildiğin, eğlenebildiğin ve kendin olabildiğin bir gece. Katıl; seni de konuşalım...

 

 

 

FUAT

03 Mart 2009 Salı / 21:30

Türkçe Rap'in en önemli isimlerinden Fuat'tan yeni albüm ve ilk konser! Her zaman sert, çarpıcı, zaman zaman espritüel ve muhalif şarkı sözleriyle tanınan Fuat, 'Kalbüm' albümünün ilk konseriyle Babylon sahnesinde. Berlin'de başlayan rap kariyerine 2005 yılından bu yana Türkiye'de devam eden Fuat, yeni albümünde popüler kültüre, sosyal sorunlara ve Ortadoğu'daki savaşlara değiniyor. 'Kalbüm' albümünün ilk konserinde Fuat'a Berlin hip hop camiasının yakından tanıdığı DJ Boba Fettt eşlik edecek.

Haberin Devamı

 

Lunatiko

04 Mart 2009 Çarşamba / 21:30

 

Lunatiko, Endülüs ve Anadolu topraklarının kültürel etkileşimini  Klasik Türk Müziği ile Puro Flamenco ekseninde sentezleyerek izleyicilere özgün bir deneyim sunuyor. Sevilla’lı flamenko dansçısı Manuel Reina ve Flamenco Alaturka dansinin yaraticisi Işıll Reina öncülüğünde kurulan ve orkestra yönetimini Cem Öğet‘in üstlendiği  Lunatiko ile Babylon’da kalbinizin ritmini tacón ve planta seslerine teslim edeceğiniz müzik ve dans dolu bir gece sizleri bekliyor.

 

 

 

Baba Zula

05 Mart 2009 Perşembe / 21:30

 

Müziklerine getirdikleri görsel boyut, özellikle de kullandıkları canlı çizim tekniği ve konuk dansözleriyle ilgi çeken grup yine sevilen parçalarından oluşan ve sürpriz konukların da yer alacağı bir performans ile dinleyenlerinin karşısında olucak. Dünyanın dört bir yanından sıkı bir hayran kitlesine sahip olan Baba Zula geçtiğimiz yaz Venn, Arezzo Wave, Klinkende Munt gibi Avrupanın önemli festivallerinde sahne aldı.

Haberin Devamı

 

 

 

Queen Tribute Night " A Kind of Magic " 3

06 Mart 2009 Cuma / 22:00

 

 “A Kind of Magic” grubu, Queen’in müzikal mirasını takdir etmek ve kutlamak amacıyla tekrar karşımızda. Grup, Queen’in en sevilen parçalarını orjinal konser yorumlarına bağlı kalarak sahnelemektedir. Vokal ve piyanoda Selçuk Sami Cingi, bas gitarda Alper Türek, gitarda Kaan Koçak, davulda Murat Bekin’den oluşan grup en güzel Queen şarkılarının ruhlarına sadık kalarak dinleyiciye sunuyor.

 

 

 

 

Rock Party Hosted by Mabbas

06 Mart 2009 Cuma / 00:00

 

Queen Tribute Band konser sonrasında Babylon’u cayır cayır gitarlı, eğlenceli, coşkulu saatler bekliyor. 70’lerden günümüze gitarlı müziğin en sevilen parçalarıyla, The Doors, Led Zeppelin, Jimi Hendrix, Pink Floyd, David Bowie, The Rolling Stones, The Clash, Blondie, Sex Pistols, Van Halen, AC/DC, Iron Maiden, Metallica, Whitesnake, Guns’n Roses, Dire Straits, Bruce Springsteen, Pearl Jam, Bon Jovi, Aerosmith, U2, REM, The Cure, Joy Division, The Smiths, Radiohead, Red Hot Chili Peppers, Nirvana, Marilyn Manson, Rage Against The Machine, Faith No More, Morrissey, Happy Mondays, The Stone Roses, Charlatans, The Wedding Present, Nick Cave and The Bad Seeds, Coldplay, Blur, Oasis, The Killers, Interpol, Bloc Party, Kaiser Chiefs, Editors, Franz Ferdinand, Foals, The Gossip ve daha nice zımba gibi gruplarla bol zıplamalı bir geceye hazır mısınız?

Haberin Devamı

 

 

 

Shantel Dj Set

07 Mart 2009 Cumartesi / 23:00

 

Disko Partizani albümü ile yayınlandığı günden beri en çok satan yabancı albüm listelerinin tepelerinde gezinen Shantel; Goran Bregoviç, Boban Markoviç, The Rootsman, Fanfare Ciocarlia gibi isimleri bir araya getirdiği setleriyle ayaklarınızı yerden kesecek bir performans için Babylon'da. Biletleri günler öncesinden tükenen, her defasında aynı enerjiyi yakalayabileceğiniz ve size sınırsız dans vaadeden Shantel'in performansını kaçırmamak için gecenin biletlerini haftalar öncesinden mutlaka edinin.

 

 

 

Lokal Anestezi - Ozan Doğulu (Talk-Show)

09 Mart 2009 Pazartesi / 20:30

 

Televizyonda izlediğin herhangi bir talk-show'u düşün, kameraları at ve mekanın Babylon olduğunu hayal et. Bu hayal, programın yaratıcısı Erim Özşen ve Lokal Anestezi'yle gerçek oluyor. 9 Mart  akşamı Ozan Doğulu canlı performansları ve bu geceye özel sohbetiyle Lokal Anestezi'ye konuk oluyor. Birebir katılabildiğin, soru sorabildiğin, eğlenebildiğin ve kendin olabildiğin bir gece. Katıl; seni de konuşalım...

Haberin Devamı

 

 

 

Efe Yas Üzum İle Yemekli Fasıl / Sulukule Roman Orkestrası

10 Mart 2009 Salı / 20:00

 

Babylon’da Fasıl gecelerinin bu seferki konuğu eğlenceli müzikleriyle size fasıl ruhunu yaşatacak Sulukule Roman Orkestrası. Sulukule'nin yok olmasına karsı direnen mahalleli müzisyenlerden oluşan orkestra, yüzyılların  sesini bu defa Babylon sahnesinden duyuracak. Dökülen ritimlerinde hüznün değil yaşama sevincinin ve coşkusunun galip çıktığı Sulukule Roman Orkestrası’nın kıpır kıpır performansına hazır olun. Bir fasıl sofrasından beklediğiniz herşeyin emrinizde olacağı gecede yine son derece klasik bir eğlence sizi bekliyor.

 

 

 

Bora Uzer

11 Mart 2009 Çarşamba / 22:30

Bugüne kadar sahnedeki muhteşem performansı ile herkesin dikkatini çeken ve başarısı kulaktan kulağa yayılan Kangroove grubundan tanıdığımız Bora Uzer, B1 adını verdiği ilk solo albümünü Şubat ayının son haftasında Doublemoon etiketiyle yayımlıyor. Albümün tanıtım konseri ise; 26 Şubat Perşembe gecesi Babylon'da gerçekleştirilecek.

Albümün çıkış şarkısı 'Aramızda 1 Gerginlik mi Var?' olarak belirlendi. MFÖ'den Özkan Uğur, Avrupa Yakası'nın Tanrıverdi'si Sarp Apak  gibi ünlü isimleri bir   araya getiren  eğlenceli video klibi 'Barış Denge' yönetti. Parçanın videoklibi, 9 Şubat'tan itibaren web üzerinde yalnızca  Myspace Türkiye ana sayfalarında, ve  tüm TV  müzik kanallarında izlenebilir... 8 türkçe, 4 İngilizce şarkıdan oluşan ilk solo  Bora Uzer albümü B1'in sürprizlerinden biri de Kenan Doğulu ile düet olan 'Bundan Sonra Böyle' isimli şarkı.

Bora  Uzer , B1 ile bu yılın ilk önemli çıkışına imza atıyor. Uzun zamandır popüler müzikte hissettiğimiz erkek vokal eksikliğini giderecek yeni bir soluk olan Bora'ya kulak vermeyi ihmal etmeyiniz.

 

 

 

 

Naim Dilmener vs Sarp Dakni: “Yerli ve Yabancı Eski 45’likler Kokteyli”

12 Mart 2009 Perşembe / 21:30

 

Naim Dilmener ve Sarp Dakni bu kez aynı DJ kabininden lezzetli bir “Yerli ve Yabancı Eski 45’likler” kokteyli sunuyor. Ajda Pekkan’dan Raffaella Carra’ya, Enrico Macias’tan Erol Büyükburç’a, Altın Mikrofon’dan Eurovision’a (üç kere) “Pop! Pop! Pop!”. Bu Ne Dünya Kardeşim'den Bang Bang’e, eskiden yeniye, dünden bugüne birbirinden güzel Eski 45'likler. Hep bir ağızdan 'Hür doğdum hür yaşarım!’ ve ‘On S'Embrasse Et On Oublie!’ diye haykırmak, eskilere dalıp gitmek için...

 

 

 

TALVIN SINGH, NILADRI, SMADJ

13 Mart 2009 Cuma / 23:00

(TALVIN SINGH DJ SET)
Dünyaca ünlü Talvin Singh’in başını çektiği bu proje, eski doğu müzikleri ve drum’n’bass tutkusunu harmanlayarak Hindistan ezgileriyle bir araya getirmiştir. Farklı duygular, hareketler ve renklerin buluşmasından oluşan bu müthiş formül oldukça farklı bir performans olarak sunuluyor. Birbirinden oldukça farklı geçmişleri olan Talvin, Niladri ve Smadj tüm müzikal tecrübelerini İstanbul’lu müzikseverlere sunmak için Babylon sahnesinde buluşacak. Konserden hemen sonra Talvin’in DJ kabinini ele geçirmesiyle muhteşem bir partiye hazır olun! 

 

 

 

The Dynamics

14 Mart 2009 Cumartesi / 23:00

 

 

2003 sonlarında reggae dünyasına bir bomba gibi düşen The Dynamics, soul müziğin Jamaika geleneksel müziğine çarpıcı yansımasını hayranlarına sunuyor. Topluluk, soul, reggae, dub ve old-school tarzlarının izinden giderek modern prodüksiyon teknikleriyle müzikseverleri coşturmaya devam ediyor. Disco, rock, pop ve soul dünyasının en sevilen hitlerini reggae formatına sokan The Dynamics ile etkileyici ve dinamik bir sahne şovuna ve çok güçlü vokaller dinlemeye hazırlanın!

 

 

 

ULRICH DRECHSLER

17 Mart 2009 Salı / 21:30

 

Hiphop, drum’n’ bass, caz ve R&B’nin karşı konulamaz karışımı Ulrich Drechsler ile bir araya geliyor. Akustik ve elektronik müziğin başarılı bir şekilde harmanlayan Drechsler’in performansını izlerken yerinizde duramayacaksınız! Ulrich Dreschler sadece bir tenor saksofon ustası olmakla kalmayıp aynı zamanda bir kontrabas klarnet dahisi olarakta tanınıyor. Sanatçı aynı zamanda dünyaca ünlü “Cafe Drechsler” grubunun kurucu üyelerinden biridir.

 

 

 

Pluxus

18 Mart 2009 Çarşamba / 22:30

 

Bant Sunar: City Star Nights konser serisi İsveçli elektronik müzik topluluğu Pluxus’u ağırlıyor. Pluxus her ne kadar geçtiğimiz sene yayınladıkları “Transient” adlı şarkının Ford Fiesta’nın reklam müziğinde kullanılmasıyla ünlenmiş olsa da, Stockholm’lü üçlünün synthesizer’lar, sample’lar ve bilgisayar kullanarak ortaya koyduğu elektro-pop ziyafetinin geçmişi 1998 senesine kadar dayanıyor. Pluxus’un insanın içine işleyen elektronik melodilerine teslim olmaya hazır olun. Gecenin DJ’liğini ise Lodown dergisinin yayın yönetmeni, Berlinli Sven Fortmann üstleniyor. Berlin’in önemli resident DJ’lerinden Fortmann, breakbeat, electro-house, dance-rock’ın çarpıcı seçkileri arasında gezinen setiyle 18 Mart gecesi kabinin arkasına geçiyor.

 

 

 

Oldies But Goldies İş Çıkışı

19 Mart 2009 Perşembe / 19:30

 

Artık işten çıktıktan sonra evinizin yolunu tutmak zorunda değilsiniz. Babylon efsane partisi Oldies But Goldies’in saatlerini işten hemen sonra kendini eğlencenin kollarına atmak isteyenler için erkene çekti. Madonna, A-Ha, Chic, Duran Duran, Snap, Cyndi Lauper, ABBA, Donna Summer, James Brown, Nena, Culture Club, U2 ve Blondie gibi hiç eskimeyen isimlerin unutulmayan şarkılarının Murat Beşer ve Mabbas’ın DJ seti ve Engin Eraydın’ın görselleriyle yeniden hayat bulduğu gecede, dileyenler hamburger, pizza ve patates kızartması seçenekleriyle karnını doyurabiliyor. Eğlenceyi ertelemeyin!

 

 

 

Fairuz Derinbulut

20 Mart 2009 Cuma / 23:00

 

Bir kuşağın dertlerini, acılarını ve her türden sıkıntılarını serzeniş dolu bir çığlığa, itiraz dolu bir feryada çeviren arabesk klasikleriyle dolu bir albüm “Arabesk”in tanıtım konseri Babylon’da gerçekleşiyor. Daha önce Türk arabesk müziğinin önemli seslerinden Bergen, Müslüm Gürses, Orhan Gencebay, ve İbrahim Tatlıses gibi sanatçıların yorumladığı Ali Tekintüre şarkıları, Türk rock müziğinin sıradışı rock gruplarından biri olan Fairuz Derin Bulut’un genç soundu, diri nefesi ve modern duyguları ile rock-punk-reggae tarzında yeniden hayat buluyor ve  iki farklı kültür ve nesile ait sanatçıları biraraya getiriyor.

 

 

 

S.O.A.P KOZMO Presents: Loud-E & Tako

21 Mart 2009 Cumartesi / 23:00

 

SOAP yine ezberi bozuyor, Avrupa'nın hit ikilisi Loud-E ve Tako'yu Kozmo serisinde ağırlıyor. Önemli müzisyen ve DJ'ler tarafından son zamanların en başarılı underground ikilisi olarak nitelendirilen Amsterdam'lı ikili dünyanın plak başkentinde yaşıyor olmanın avantajını oldukça iyi kullanıyor. Son üç yıldır Avrupa ve New York'taki kalburüstü partileri sallayan Loud-E ve Tako, gerçek birer plak fetişisti olarak tanınıyor. 90'ların başından bu yana tüm vakitlerini değişik şehirlerdeki plak dükkanlarından bilinmeyen ama şaheser niteliğinde işleri toplamaya ayırmanın meyvelerini şimdi toplayan ikiliyi "Plak Avcıları" olarak tanımlamak mümkün. Ayrıca kendi editing çalışmaları ile de dikkat çeken ikili, synthesizer tonlarının ağır bastığı eclectic bir disco, afro/space ve house seçkisine yer verdikleri setlerini "Discoine" olarak adlandırıyor.

 

 

RICKY FORD/NEYZEN TEVFIK PROJECT Hiç"in "Azab-ı Mukaddes"i

24 Mart 2009 Salı / 21:30

 
Ünlü saksofon virtüözü Ricky Ford’un bu özel projesi efsanevi Neyzen Tevfik’e bir saygı duruşu niteliği taşıyor. Tevfik’in 130. doğum gününün kutlanacağı bu gecede Ford, solo saksofonu ile 20. yüzyılın ilk çeyreğini kendine özgü şekilde yorumlayacak

 

 

 

Selen Gülün & Sibel Tüzün Jazz Project

25 Mart 2009 Çarşamba / 21:30

 

Profesyonel müzik hayatına başladığı 1992 yılından bugüne eğitimi, yeteneği ve etkileyici sahne performansıyla ülkemizin yetiştirdiği en başarılı bayan solistlerden biri olan Sibel Tüzün, yeni jenerasyon Türk caz piyanistlerinin ve kompozitörlerinin başında gelen Selen Gülün’le beraber caz standartları ve müzikal şarkılarına uzanan etkileyici bir repertuar hazırladı. Projenin prömiyerinin yapıldığı 6. Alanya Caz Günleri’nin açılış konserinde dakikalarca ayakta alkışlanan Sibel ve Selen bu projeyi uluslararası caz festivallerine  ve seçkin caz klüplerine taşıyorlar.

 

Ayça Şen

26 Mart 2009 Perşembe / 21:30

Ele avuca sığmayan radyo programlarından, sıra dışı köşe yazılarından, yayımladığı kitabından ve muhtelif televizyon yayınlarından tanıdığımız on parmağında on marifet Ayça Şen, temelleri 2005 yılında mor ve ötesi üyesi Burak Güven ile birlikte atılan Astronot adlı ilk albümünden şarkılarla Babylon sahnesinde.

 

GURU'S JAZZMATAZZ feat. SOLAR and THE 7 GRAND PLAYERS

27 Mart 2009 Cuma / 23:00

HipHop/Caz türünün yaratıcılarından Guru ilk İstanbul performansı için nihayet Babylon'da! DJ Premier ile birlikte kurdukları hiphop topluluğu Gang Starr ile büyük başarı yakalayan ve daha sonra solo olarak başladığı Jazzmatazz serisi ile ismini müzik tarihine altın harflerle yazdıran Guru, bu şaşırtıcı ismi "Gifted Unlimited Rhymes Universal" cümlesinin başharflerinden oluşturarak aldı.

1990'ların başında grubuyla Step in the Arena ve Daily Operation gibi bugün birer klasik olarak kabul edilen albümler yayınlayan Guru, 1993'te Donald Byrd, N'Dea Davenport ve Roy Ayers gibi isimleri arkasına alarak Jazzmatazz Vol.1'ı yayınladı. Serinin ikincisi Vol.2:The New Reality'de bu kez Branford Marsalis ve Jamiroquai gibi isimler de vardı. Eleştirmenler tarafından 90'ların en başarılı rap ve hiphop projelerinden biri olarak kabul edilen Jazzmatazz, 2000'lerde de tüm hızıyla devam etti.

Guru solo projeleri ve Gang Starr arasında mekik dokurken sadece hiphop değil, pop, elektronica/dance ve acid jazz türlerine de uzandı ve çok sayıda ünlü isim için prodüksiyonlar gerçekleştirdi. Kendi deyimiyle "İçime sinen düzgün ilk albüm." yani Version 7.0: The Street Scriptures 2005 yılında MC Solar'ın prodüktörlüğünde yayınlanır yayınlanmaz hiphop listelerinde doğrudan zirveye yerleşti. Bu kişisel denemeyi diğer Jazzmatazz projeleri izledi. Yine 2005'te 7 Grand adlı yepyeni bir plak şirketi kuran Guru, tüm çalışmalarını Solar ile birlikte bu çatı altında sürdürüyor.

Guru'nun tüm dünyayı kendine hayran bırakan dehası bu kez Babylon duvarlarından kulaklarınıza çarparken kendinizi bu olağanüstü müziğin esiri olarak bulacaksınız! Hiphop'ın gerçek "Guru"su sizi burada bekliyor!

 

 

Oldies But Goldies

28 Mart 2009 Cumartesi / 22:00

 

Geçmişte kalan günlerin enerjisini yeniden bedeninizde hissedeceğiniz Oldies But Goldies’le; Depeche Mode, The Cure, Madonna, A-Ha, Chic, Duran Duran, Snap, Cyndi Lauper, ABBA, Donna Summer, James Brown, Nena, Culture Club, U2, Blondie, The Smiths, Wham!, Frankie Goes To Hollywood, Michael Jackson ve The Clash gibi hiç eskimeyen isimler ve unutulmayan şarkıları Murat Beşer ve Mabbas’ın maharetli DJ setleri ve Engin Eraydın’ın etkileyici görselleriyle yeniden hayat buluyor. Babylon programının vazgeçilmezi, tüm zamanların en eğlenceli partisi Oldies But Goldies için hazırlanın!

 

Adres: Şehbender Sokak No:3 Tünel-Asmalımescit-Beyoğlu 34430 İstanbul
Tel: 0.212.292.73.68

http://www.babylon.com.tr/

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!