'Baban melek oldu yavrum'

Güncelleme Tarihi:

Baban melek oldu yavrum
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2016 00:00

Mardin ve Van’daki operasyonlar sırasında şehit olan askerler gözyaşlarıyla toprağa verildi. Ankara’daki törene AK Parti’nin genel başkan adayı olarak önceki gün ismi açıklanan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım da katıldı. Şehit eşi Öznur Yıldırım, kundaktaki kızına, “Baban melek olup uçtu, baban sana doyamadı” diye gözyaşı döktü.

Haberin Devamı

MARDİN Nusaybin’de şehit olan Piyade Astsubay Üstçavuş Erhan Yıldırım ve Van Gürpınar’da şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Özgür Kara için Ankara Kocatepe Camisi’nde tören düzenlendi. Törene CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti Genel Başkan adayı ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve kuvvet komutanlarının da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı. Şehit Yıldırım’ın Babası Türkay, annesi Öznur ve annesiyle aynı adı taşıyan eşi Öznur, tören boyunca ağladı. Evli ve 2 kız çocuğu babası şehidin henüz 1 aylık olan kızı Defne Naz, cami avlusunda yakınlarının kucağındaydı. Öznur Yıldırım, kundaktaki kızına, “Yavrum bak baban melek olup uçtu, baban sana doyamadı” diye gözyaşı döktü. Şehidin 6 yaşındaki kızı Zeynep de aile tarafından teselli edilmeye çalışıldı.

Şehit Özgür Kara’nın babası Sadık, annesi Eftadiye, eşi Pınar, çocukları 4 yaşındaki Melis ile 8 yaşındaki Görkem Efe de törende gözyaşlarına boğuldu. Şehidin kızı Melis, tören devam ederken alanda olanlardan habersiz oyun oynadı. Bu durum törene katılanları duygulandırdı. Cuma namazından sonra kılınan cenaze namazının ardından şehitler, Cebeci Askeri Şehitliği’nde toprağa verildi.

EŞİ 8 AYLIK HAMİLE
Van Gürpınar’da şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Özer Salik’in cenazesi önceki akşam 8 aylık hamile eşi Emine, çocukları Efe (8) ve Nisanur’un (3) da bulunduğu askeri uçakla Adıyaman’a getirildi. Şehit için Adıyaman’ın Gölbaşı’ndaki Günaydın Camisi’nde Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in de aralarında bulunduğu 5 bin kişinin katılımıyla cenaze töreni düzenlendi. Tören boyunca gözyaşı döken şehit babası Metin Selik’i, kollarına giren Mehmet Şimşek ile Vali Mahmut Demirtaş teselli etmeye çalıştı. Emine Salik şehit eşinin tabutuna kapanıp gözyaşı döktü. Şehit uzman çavuşun çocukları Efe bir yakınının, Nisanur ise kadın bir askerin kucağında cenaze törenini takip etti. Özer Salik, Aktoprak Köyü mezarlığına defnedildi.

MİS KOKULUM GİTME
Nusaybin şehidi Piyade Uzman Çavuş Hasan Basri Tek, Afyonkarahisar Bolvadin’de 10 bin kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı. Tabutu sık sık öpen şehidin kız kardeşi Elif Çakan, “Nur yüzlüm, mis kokulum ne olur gitme” diye ağıt yaktı. Şehidin annesi Zehra Tek, güçlükle sakinleştirilirken, şehidin amcası Ramazan Tek ise “Yiğidim gitti, şart olsun kitap gibi yüzü vardı, gitti” diye feryat etti. Şehidin annesi Zehra Tek, “Ne güzel Anneler Günü hediyesi ettin sen bize. Bu muydu hediyen bize, bu muydu kuzum” diyerek tabuta kapandı. Cenaze namazını kıldıran Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, şehidin herkese hakkını helal etmesini istedi. Üç kez “Şehidim hakkını helal et bize” diyen Görmez’e, cenazeye katılanlar, “Amin” diyerek karşılık verdi. Görmez, “Herkes bilmeli ki bu cinayetleri işleyenler Allah’ın azabından ve lanetinden asla kurtulamayacaktır. Nusaybin Bolvadin’in, Bolvadin Nusaybin’in kardeşi olmaya devam edecektir” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!