Babaanneleriyle kalabilmek için okuldan kaçtılar

Güncelleme Tarihi:

Babaanneleriyle kalabilmek için okuldan kaçtılar
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2014 14:00

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde babalarının ayrı yaşadığı annesini, anneannesini ve onun imam nikahlı eşini öldürmesinin adından korumaya alınan, babaannelerinin yanında kalabilmek için okuldan kaçan iki kız kardeş, kent merkezinde polis tarafından bulundu.

Haberin Devamı

Güdüllü Köyü'nde 21 Şubat'ta eşiyle maddi imkansızlıklardan kaynaklanan tartışma nedeniyle bir süredir ayrı yaşayan Hüseyin G, karısı Gülay G'yi, kayınvalidesi Fatma Kayabaş'ı ve onun imam nikahlı eşi Salih Bostancı'yı öldürdüğü iddiasıyla tutuklandı. Annelerinin yanında kalan kız çocukları B.G. (15) ve kardeşi B.G. (14), cinayetin ardından kent merkezindeki Sevgi Evleri'ne yerleştirildi.

Eğitimlerini sürdüren iki kız kardeş, servisle geldikleri okuldan kaçınca öğretmenleri durumu görevlilere bildirdi. İhbar üzerine harekete geçen ekipler, çocukların Fevkani Köprüsü'nde olduğunu belirledi. Sosyal hizmetler uzmanlarını fark eden çocuklar, geri dönmemek ve babaannelerinin yanında kalmak için yanlarına kimseyi yaklaştırmadı.

Görevliler tarafından ikna edilen çocuklar, Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'ndeki sağlık kontrolünün ardından Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yetkililerine teslim edildi. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Kemal Gümrükçü, yaptığı açıklamada, çocukların travma yaşadığını belirterek, "Tedavi uygulayarak bu dönemi atlatmalarına çalışıyoruz. Çocukları ailesinden kopartmak gibi bir amacımız yok. Uygun ortam oluşursa kız kardeşleri yakınlarının yanına verebiliriz" diye konuştu.

Haberin Devamı

Gümrükçü, çocukların öğretmeninin okula gelmediği bilgisi vermesi üzerine durumdan haberdar olduklarını kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!