Azra Akın'ın 2002 güzellik yarışmasında giydiği elbise nedir?

Güncelleme Tarihi:

Azra Akının 2002 güzellik yarışmasında giydiği elbise nedir
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2019 10:35

2002 yılında kainat güzeli seçilen Azra Akın'ın giydiği kıyafeti, son günlerin konuşulan konuları arasında yer almaya başladı. Pazen olarak anılan bir tür kumaşla dikilen bu elbise, Azra Akın'ın güzellik yarışması birinciliğini elde ettiği anlarda üzerindeydi. İşte, Azra Akın'ın 2002 güzellik yarışmasında giydiği elbise hakkında bazı bilgiler

Haberin Devamı

Azra Akın'ın katıldığı güzellik yarışmasında elde ettiği birinciliğin ardından konuşulan pazen elbise, son günlerde magazin programlarına da konu oldu.

Pazen, İçi havlı dışı perdahlı pamuktan dokunmuş kumaş türüdür. Fransızca basin'den gelir. Basin İtalyanca pamuk anlamındaki bambax'tan türetilen bambasin sözcüğünün Fransızca'da 14. yüzyılda aldığı biçimdir.

Pazen / Hasse adıyla da bilinen bu kumaş, bezayağı örgülü, beyazlatılmış, hafif gramajlı, iç çamaşırlarında ve işleme yapmak için kullanılan bir pamuklu kumaştır. Uygulanan apre türüne göre yumuşak ya da diri tutumlu olabilir. çok ince işlemelik patiskalarda 60-80 Neatkı, cm.'de 84-140 sıklıkta, 56-66 Ne çözgü, cm.'de 80-100 sıklıkta kullanılabilir. Günlük kulanım için dokunan patiskalarda ise, 20-30 Ne çözgü ve atkıdan cm.'de 20-36 sıklıklarda dokunan yapılar uygulanmaktadır.

Haberin Devamı


Azra Akın'ın giydiği o kostümün ilginç hikayesi

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!