Azmiyle şaşırtmaya devam ediyor

Güncelleme Tarihi:

Azmiyle şaşırtmaya devam ediyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2010 12:18

Doğuştan iki kolu olmayan Sümeyye, resimden sonra şimdi de ebru sanatına başladı.

Haberin Devamı

 Eskişehir'de, doğuştan iki kolu olmayan, tüm ihtiyaçlarını ayaklarıyla gören, yaptığı resimlerle Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eşi Hayrünnisa Gül ile Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev ve eşi Svetlana Medvedev'in de takdirini kazanan Sümeyye Boyacı (7), şimdi de ebru sanatına başladı.

İlköğretim okulu 1'inci sınıf öğrencisi Sümeyye'nin, Değirmen Sanat Atölyesi'ndeki eğitmeni Didem Üstün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ebrunun 15. yüzyıldan beri yapılan bir Türk sanatı olduğunu belirterek, Sümeyye'nin de bu sanat dalına ilgi duymasından mutluluk duyduğunu kaydetti.

Yedi yaşındaki bir çocuğunu sabır isteyen ve zor bir sanatı yapmasının dikkat çekici olduğunu ifade eden Üstün, şöyle konuştu:
“Yaklaşık 3 aydır Sümeyye ile ders yapıyoruz. Öncelikle haftada bir kere ders alıyordu. Şu anda hafta iki gün ebru dersi alıyor. Sümeyye, yetenekli ve zeki bir öğrenci, çok güzel eserler ortaya çıkartıyor. O da ebru sanatı çok sevdi. Uzun yıllar ebru sanatına devam etmek istiyor. Sümeyye, kendisi isteyerek ders alıyor. Ebru sanatıyla yakından ilgileniyor.”

Haberin Devamı

Sümeyye de ebru sanatını çok sevdiğini ve buna devam etmek istediğini kaydetti.

RESİM DE YAPIYOR

Önce yüzme öğrenen Sümeyye, Anadolu Üniversitesi Öğretim Görevlisi Amine Aygistova'nın girişimiyle de ayaklarıyla resim yapmaya başladı.

Merkezi Rusya'da bulunan Spivakov Vakfının desteğiyle Türkçe'ye çevrilen Rus masallarının resimlerini yapmaya başlayan Sümeyye'nin bu çalışmalarından birinin, Rusya'da resmi temaslarda bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e verilmesi, küçük kızın basın ve yayın organları aracılığıyla ülke genelinde tanınmasını sağladı.

Daha sonra Sümeyye, Cumhurbaşkanı Gül ve eşi Hayrünnisa Gül'ün Dışişleri Konutu'nda misafiri oldu. Küçük Sümeyye, resimde de başarılı olduğunu, resimlerinin Moskova'da düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında izlenime sunulmasıyla gösterdi.

Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev'in eşi Svetlana Medvedev de Türkçe'ye çevrilen Rus masallarının kapak resmini ayaklarıyla yapan Sümeyye Boyacı'ya teşekkür mektubu göndermişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!